Natur & Friluftsliv

• Book en ekspert fra Engineer the future

Book en ingeniør-ekspert fra Engineer the future, til at fortælle om naturfag i anvendelse og hvad man kan bruge naturfag til indenfor eksempelvis ingeniørfaget.

• p1010039.836.627.s.jpg

BOOK EN KOK

Start hjemkundskabstimerne eller institutionens gastronomiske temauge langt ude i skoven. Her er det muligt at booke kokken Nikolaj Juel. Skoleklasser og institutioner kan nu ”stille skarpt” på Ny Nordisk Mad og møde en kok, der virkelig brænder for det vilde nordiske køkken.

• BD_1.jpg

Den bæredygtige skole - muligheder på Naturskolerne

Bæredygtighed er et helt centralt begreb for os naturvejlederne. Mange af de eksisterede forløb på Naturskolerne handler om at forstå de grundlæggende naturprocesser, der danner basis og ramme for bæredygtigheds-begrebet. Vi vil også rigtig gerne udvikle nye forløb og samarbejder som passer til det I efterspørger.

• findvej.png

Find vej i Lyngby

Find vej i Lyngby er en anderledes tur i det historiske Lyngby. En skattejagt, hvor gevinsten er sund og sjov motion, historisk indsigt og måske ny viden.

• Grevemose__116.JPG

Grevemosehus - kulturhistorisk tilbud

Grevemosehus er et ca. 150 år gammelt skovløbersted beliggende i Rude Skov. Grevemosehus danner rammen om turforløb og aktiviteter for skoler og daginstitutioner. Et vigtigt formål med stedet og de aktiviteter der udbydes, er at styrke forståelsen for sammenhænge mellem menneske, natur og kulturhistorie.

• Elever på gårdbesøg.jpg

Hvor kommer maden fra?

Hvor kommer maden fra? Den viden kan dine elever røre, gøre, dufte og smage sig til på et gårdbesøg. Over hele landet åbner landmænd med glæde deres stalddøre, så skoleelever kan komme helt tæt på dyrene og lære, hvor maden kommer fra.

• klubhuset.jpg

LUR-depot på Troldehøj

LUR står for LÆR-UDE-RUM. LUR-depotet indeholder udstyr til udeaktiviteter, natur og friluftsliv og understøtter udeundervisning, bevægelsesaktiviteter, leg og læring i uderummet.

• Naturskattejagt med NaturTjek

Tag klassen med på en skattejagt i naturen med jeres helt eget BioBlitz. Til et BioBlitz undersøger man et område for arter og registrerer alt det, man finder. Tager I Skolernes BioBlitz Guide og app’en NaturTjek med på tur, er det enkelt at planlægge både det faglige, det praktiske og det tekniske ved dit BioBlitz.

• Naturskolerne i Rude Skov og Raadvad

Naturskolerne i Rude skov og Raadvad er et lokalt ressourcested for naturfag og udeskole.

• Naturundersøgelser på naturskolerne

På naturskolerne kan I arbejde med elevernes egne undersøgelser i naturen – primært koblet til kompetenceområdet Undersøgelse, som er fælles for alle naturfagene i folkeskolen. Det gælder lige fra børnehaveklassens første indsamling og observation af smådyr i skovbunden til 9. klassernes design, gennemførelse, formidling og vurdering af egne undersøgelser i fx skoven, søen eller åen.