Natur & Friluftsliv

• Besøg en produktionsgård - Freerslev Kotel

Besøg Freerslev Kotel, som er et produktionslandbrug i Gørløse. Lær om produktion af oksekød, fødevarer og oplev livet på en gård.

• BESØG ØRESUNDSAKVARIET

Kom helt tæt på dyrelivet i Øresund. På Øresundsakvariet kan I komme til at trykke hånd med en taskekrabbe eller tage med ud og fange dyr i Kronborgbugten. I kan også komme ud og snorkle eller komme på tur med vores 12 personers speedbåd.

• 4aa51295b0d4107092009.jpg

Bondegårdsbesøg på Grønnehavegård

Gul, firelænget bindingsværksgård fra 1836. Bondemanden viser rundt og fortæller om de mange forskellige slags dyrearter, der findes på gården. Markerne dyrkes også og vi kører traktortur ud for at se på afgrøderne. Der er ponytrækture og mange smådyr man kan sidde og nusse med på bænkene. En sjov og lærerig oplevelse for alle aldre.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• p1010039.836.627.s.jpg

BOOK EN KOK

Start hjemkundskabstimerne eller institutionens gastronomiske temauge langt ude i skoven. Her er det muligt at booke kokken Nikolaj Juel. Skoleklasser og institutioner kan nu ”stille skarpt” på Ny Nordisk Mad og møde en kok, der virkelig brænder for det vilde nordiske køkken.

• Salshuset-672x372.jpg

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, Ipads eller bare en fodbold? NB: Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

• F949FE50-14D0-47AB-B7D7-31A8872A2BA3.jpg

Børnenes Madhus - Oplevelser, læring og samvær omkring gryderne

I Børnenes Madhus kan børn og unge hakke, snitte, smage og dufte sig igennem kortere eller længere kurser i køkkenet. Færdighed, råvarer og måltidet er det faglige omdrejningspunkt. Alle, der besøger os i Børnenes Madhus, skal opleve den velsmagende mad og stoltheden ved at lave den. Kendt og ukendt mad med krydderier, råvarer og smagsnuancer, de måske aldrig før har mødt. Det kræver et trygt og fagligt stærkt fundament, og det kan vi levere.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Camp Adventure - Klatrepark

Skift klasseværelset ud med en tur til Danmarks største klatrepark, og giv eleverne en social oplevelse, som samtidig udfordrer deres fysik. På trætopbanerne fokuseres på koordination, tålmodighed, koncentration og balance igennem læring i naturen. Banerne har forskellige sværhedsgrader, som garanterer alle en sjov, tryg og spændende dag.

• sd.jpg

Da Danmark var under is

Historien om Danmarks landskab bygger på voldsomme kræfter, der har efterladt tydelige spor i landskabet. I vil lære at "læse" disse spor og deres historie. Historien om hvordan Danmark blev til.

• BD_1.jpg

Den bæredygtige skole - muligheder på Naturskolerne

Bæredygtighed er et helt centralt begreb for os naturvejlederne. Mange af de eksisterede forløb på Naturskolerne handler om at forstå de grundlæggende naturprocesser, der danner basis og ramme for bæredygtigheds-begrebet. Vi vil også rigtig gerne udvikle nye forløb og samarbejder som passer til det I efterspørger.