Kultur & Samfund

• Amnesty.JPG

Amnesty International

Amnesty har udviklet en række undervisningsmaterialer til undervisning i folkeskolen, som I gratis kan benytte. Materialerne er tilpasset elevernes alderstrin og er opdelt i indskolingen, mellemtrin og udskolingsniveau.

• nationalmuseet.png

Besøg Nationalmuseet i København

Udforsk kulturhistoriske genstande og billeder fra hele verden og forskellige episoder på Danmarks største kulturhistoriske museum - her kan du finde alt fra de berømte guldhorn og Egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Tøjhusmuseet.png

Besøg Tøjhusmuseet i København

På Tøjhusmuseet kan I rejse rundt i den danske militærhistorie - fra stormen ved Dybbøl i 1864 til krigen i Afghanistan.

• Dansk Arkitektur Center

DAC& LEARNING, Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste, tilbyder det mest omfattende udbud af undervisningsforløb, undervisningsmaterialer og lærerkurser inden for arkitektur og byudvikling rettet mod daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• Dannebrog.png

DEMOKRATIFORSTÅELSE OG MEDBORGERSKAB

Demokratiet i Danmark er en selvfølgelighed for de fleste, men hvordan hænger det hele egentlig sammen.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• Klaverfabrikken.jpg

Dramaundervisning - partnerskab med Klaverfabrikken

Forløbet vil gennem praktiske dramaøvelser understøtte, at dine elever bliver bedre til og mere trygge ved at formidle foran andre.

• Eghjorten - partnerskab med Hillerød Kommune

Eghjorten er en økobase beliggende mellem Hillerød og Fredensborg. På Eghjorten ligger der blandt andet en dejlig naturlegeplads og en disc golf bane til fri afbenyttelse. Derudover kan Eghortens medarbejdere tilbyde udeundervisning i fx navigation, matematik i skoven samt botanik.

• ESRUM KLOSTER & MØLLEGÅRD

Esrum Kloster & Møllegård byder på skeletter, munke, giftplanter, Nordens dronning og spil om reformationen.