Kultur & Samfund

• thumb_2462_default_medium.jpeg

Bronzestøbning

Bronzestøbning, historie, kobber som råmateriale og teknik

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• HUC drama.jpeg

Drama - Teater og Scene

Drama er træning i at kende sig selv og sine omgivelser - både børn og unge kan lære at hvile i sig selv og samarbejde langt bedre med hinanden i trygge rammer. Det styrker også læringen i skolefagene, fx dansk og fysik. Samtidig er det sjovt og kreativt. HUC kan være behjælpelig med at udvikle andre forløb i drama, kontakt os endelig.

• ESRUM KLOSTER & MØLLEGÅRD

Esrum Kloster & Møllegård byder på skeletter, munke, giftplanter, Nordens dronning og spil om reformationen.

Tilbud i anden kommune

• 111.365.244.s.jpg

Folketinget

Folketinget tilbyder undervisningsforløb målrettet 8.-9. klasse, 10. klasse, erhvervsuddannelser og gymnasiet. Forløbene er målrettet de enkelte undervisningstrin. I undervisningen sætter Folketinget fokus på demokrati og demokratisk deltagelse. Formen er dialogbaseret med aktiv inddragelse af eleverne. Alle forløb varer ca. 90 min.

Tilbud i anden kommune

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• Foraar egebaeksvang boeg.png.jpeg

Gribskovs naturvejleder

Gør naturen til en integreret del af skolernes undervisning og børnehavernes arbejde med de pædagogiske læreplaner. Naturvejlederen kan bruges til at tilrettelægge og gennemføre forløb med børn under åben himmel, der fagligt og pædagogisk drager nytte af fordelene ved naturens store klasseværelse.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Froekys.jpg

Hjernens opfattelse af kunst

Hvorledes fungerer opfattelsen af synsindtryk i hjernen? Hvad har det med kunst at gøre? Hvorfor laver man kunst? Foredragsholderen kombinerer sine to uddannelser indenfor lægevidenskab og billedhuggeri til at forsøge, at give svar på alle disse spørgsmål