Kultur & Samfund

• IMG_1794.JPG

Besøg Gentofte Genbrugsstation

Et besøg på Gentofte Genbrugsstation er undervisning i autentiske rammer og lokalmiljø. Eleverne besøger først og fremmest en livlig arbejdsplads, hvor de møder pladsmedarbejdere i orange tøj, ser containere, store maskiner, lastbiler, håndværkere og alle de mange personbiler, der hver dag afleverer deres affald til genanvendelse hos os.

• nationalmuseet.png

Besøg Nationalmuseet i København

Udforsk kulturhistoriske genstande og billeder fra hele verden og forskellige episoder på Danmarks største kulturhistoriske museum - her kan du finde alt fra de berømte guldhorn og Egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Tøjhusmuseet.png

Besøg Tøjhusmuseet i København

På Tøjhusmuseet kan I rejse rundt i den danske militærhistorie - fra stormen ved Dybbøl i 1864 til krigen i Afghanistan.

• gl-kontrolrum-undervisningstilbud pixlr.png

Besøg Vestforbrænding, hvor affald er ressourcer

Fra 7. klasse og opefter lægger vi stigende vægt på at relatere affald til energi og forbrug. Vi sætter fokus på vores ressourceforbrug og hvordan den rigtige behandling af affaldet kan hjælpe til en bæredygtig udvikling.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• IMG_3996.JPG

Byttemarked og genbrug i børnehøjde

Vi lærer eleverne om byttemarked og fortæller om genbrug i børnehøjde for elever fra 4. til 10. klasse. Eleverne lærer om genbrug, vandforbrug og skjult ressourceforbrug og oplever glæden ved at give ting væk, de ikke selv længere kan bruge og selv finde genbrugsguld på et byttemarked, de selv har arrangeret.

• Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr.

Danmark under angreb

Danmark under angreb er et rollespilsforløb der knytter an til den overordnede fortælling om Danmarks rolle under den kolde krig, og stiller skarpt på det frederiksbergske civilforsvars virke under er militært angreb på Danmark.

• Dansk Arkitektur Center

DAC& LEARNING, Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste, tilbyder det mest omfattende udbud af undervisningsforløb, undervisningsmaterialer og lærerkurser inden for arkitektur og byudvikling rettet mod daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.