Viden & Foredrag 9 tilbud

• Seksualundervisning

Sex & Samfund og Ballerup Ungdomsskole tilbyder seksualundervisning. Ballerup Ungdomsskoles tilbud om seksualundervisning henvender sig til alle 7.-10. klasser i Ballerup Kommune.

• første hjælp2.jpg

Førstehjælpskursus

Ballerup Ungdomsskole tilbyder: Førstehjælp til eleverne

Lad eleverne i din klasse få et førstehjælpskursus, hvor de lærer at håndtere situationer med førstehjælp. Det kan være småulykker i skolen eller derhjemme, uheld i trafikken på cykel eller som fodgænger, når eleven er alene eller sammen med andre. Vi tilrettelægger førstehjælpskurset helt efter jeres ønsker.

• 2017-05-17 12.12.41.jpg

Vild Mad i Pederstrup - Skoletjenesten Pederstrup

Vidste du, at meget af det, vi kalder ”ukrudt” også er sunde og velsmagende spiselige planter? I dette forløb smager vi os igennem nogle af de gratis råvarer, der vokser lige uden for vores egen dør, og tilbereder lækre retter af dem over bål.

• digital post.JPG

Ung borger i en digital kommune

Vær med til at klæde de unge på, så de bliver aktive digitale borgere.

Borgerservice kommer på besøg i din klasse og hjælper de unge i gang med NemID og digital postkasse.

• Skrivevaerksted.jpg

Skriveværksted – sæt gang i dine elevers skriveglæde

Forløbet introducerer eleverne til det at skrive fiktive tekster. De får redskaber til at komme i gang med at skrive og får mulighed for at udfolde sig kreativt og eksperimentere med forskellige skrivestile og genrer.

Tilbuddet foregår på Ballerup Bibliotek.

• Quiz logo må bruges.png

Quiz:kamp Online: Hvem, hvad og hvorfor?

Biblioteket giver tips til at søge på Google og i bibliotekets e-ressourcer, og giver via eksempler en tjekliste, som eleverne kan bruge til relevansvurdering og kildekritik i skolen.

• Historiefortælling – fra Big Bang til fremtiden

Hør hvordan alting begyndte for 13,8 milliarder år siden. Find ud af, hvor vi mennesker kommer fra, og hvor vi er på vej hen. Vi tager på rejse ud i universet, rundt på jorden og ned i havet. Vi møder mærkværdige havdyr, dinosaurer, menneskeaber og robotter og lander helt ude i fremtidens muligheder.

Tilbuddet foregår på Ballerup bibliotek, Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus.

• Pige der læser.jpg

Gode Ideér til læseheste

Vi viser jer rundt og fortæller, hvad I kan lave på biblioteket, og hvad I kan låne med hjem. Herefter præsenterer vi jer for nogle gode læsebøger i forskellige genrer. Vi slutter besøget af med en god historie.

• leg og læring.jpg

Leg med læring

Alle er velkomne på biblioteket og der er altid ny inspiration at hente. Vi viser jer rundt og fortæller, hvad I kan lave på biblioteket, og hvad I kan låne med hjem. I får udleveret en bogstavjagt og kan udforske biblioteket på egen hånd. Vi slutter af med højtlæsning.