Viden & Foredrag

• bier 540x405.jpg

Biernes verden - Skoletjenesten Pederstrup

Mød Skoletjenesten Pederstrups honningbier ansigt til ansigt og oplev biernes fantastiske og komplekse liv.

Og hør historien om, hvordan bierne forvandler 20 millioner blomster til et glas honning.

• Bogvogterkursus

Bøger skal passes godt på! I dette forløb lærer eleverne hvordan. Vi læser en lille historie og bagefter kan I gå på opdagelse i biblioteket. I kan slutte besøget af med at spise jeres medbragte madpakker.

• bog-stak.png

Boost dine elevers læsning

Bibliotekets formidlere kommer med en række inspirerende anbefalinger af romaner særligt for unge indenfor genrerne Young Adult, Fantasy og Sci-Fi, så der er noget for enhver smag.

• 3D-Print.jpg

Byg en by i 3D-print

På biblioteket: Vi starter på biblioteket, hvor eleverne modtager introduktion til Tinkercad og hvor de lærer at modellere et simpelt hus. Herefter vises eleverne rundt i Makerspace og vi sætter et 3D print over.

• Brobygger 2.jpg

Byg med på Harald Blåtands vikingebro

Eleverne bliver her introduceret til vikingernes brug af naturens ressourcer til opførsel af større anlægsprojekter i det de deltager aktivt i rekonstruktion af vej og bro. De prøver på egen krop, hvor hårdt og svært dette arbejde var for vikingemennesket, men lærer også en del af de teknikker og bruger de hjælpemidler, som man mener at vikingerne har brugt.

• Få en ingeniør eller teknologiekspert på besøg i din klasse

Som noget nyt kan du booke en ’skoletrænet’ ansat fra en ingeniør- eller teknologivirksomhed til at stille op med en interessant fortælling om sit arbejde i din klasse. De kan være med til at styrke dine elevers interesse for naturvidenskab og teknologi.

• Piger.jpg

Få gang i opgaveskrivningen

Velkommen til en spændende introduktion til biblioteket! En opgave, der er skrevet efter et besøg på biblioteket, bliver bare bedre end én, der er skrevet med dét, man nu lige kan finde på nettet.

• Pige der læser.jpg

Gode Ideér til læseheste

Vi viser jer rundt og fortæller, hvad I kan lave på biblioteket, og hvad I kan låne med hjem. Herefter præsenterer vi jer for nogle gode læsebøger i forskellige genrer. Vi slutter besøget af med en god historie.

• Undrende kat må bruges.jpg

Godt at vide: "Dit nye kæledyr"

Vi leger at elevernes forældre har givet dem lov til at få et nyt kæledyr.

Derfor skal vi finde ud af hvad vi skal vide for at passe det?

Vi finder i fællesskab på spørgsmål, der er gode at vide svaret på og laver en fakta-tjekliste.

Tilbud fra Ballerup bibliotek.

• Hekserim.jpg

Hekserim og ordleg med Fikkedik og Falderina

Vi hører historien om de to frække hekse Fikkedik og Falderina, og vi ser på sammenhængen mellem bogens rim og illustrationer. Bagefter får eleverne mulighed for at lege med alle de mærkelige ord fra historien – måske kan vi opfinde nogle helt nye ord eller lave verdens længste sammensatte ord.

Tilbuddet foregår på Ballerup bibliotek.