Natur & Friluftsliv

• Besøg en gård.jpg

Besøg en gård med grise og landbrug

Kom og besøg en gård med grise og tilhørende landbrug. Lad eleverne i indskolingen opleve en gård, hvor de kan se grisene, landbrugsmaskinerne og får en snak og dyr. Lad mellemtrinnet og udskoling få oplevelse af gårdens dyre- og landbrugsproduktion. Få indsigt om landbrug, bærerdyghed, miljø eller om det at drive gården som en virksomhed. Mulighederne er mange.

• bier 540x405.jpg

Biernes verden - Skoletjenesten Pederstrup

Mød Skoletjenesten Pederstrups honningbier ansigt til ansigt og oplev biernes fantastiske og komplekse liv.

Og hør historien om, hvordan bierne forvandler 20 millioner blomster til et glas honning.

• Gamle afgrøder.JPG

Dyrk de gamle afgrøder på vikingebondens marker

Kom med ud og lær hvordan vikingebonden levede. I laver jeres eget stykke mark som skal sås og høstes over to dage. Få en forståelse af vikingernes brug af naturen og årstidernes skiften. I får også en forståelse af de gamle kornsorter og de matematiske egenskaber det krævede at opbygge en mark og så afgrøderne.

• Undrende kat må bruges.jpg

Godt at vide: "Dit nye kæledyr"

Vi leger at elevernes forældre har givet dem lov til at få et nyt kæledyr.

Derfor skal vi finde ud af hvad vi skal vide for at passe det?

Vi finder i fællesskab på spørgsmål, der er gode at vide svaret på og laver en fakta-tjekliste.

Tilbud fra Ballerup bibliotek.

• KLOAKLAB - fra aaadr til aha

KloakLab tilbyder besøg til nysgerrige folkeskoleelever fra 3. til 10. klasse. KloakLab er formidling om spildevand, miljø og bæredygtig energi.

• Lindebast 2.JPG

Lav reb som vikingerne

Reb, snor og tovværk er vigtige hjælpemidler såvel i vikingetiden som i dag. Når vi i dag bruger reb og snor tænker vi sjældent på hvordan det er produceret. Vikingerne lavede selv deres reb fra bunden, det skal I også gøre i dette forløb.

• Porsemosen.jpg

Mosens mystik

Vi fordyber os i mosens mystik ved at undersøge hvordan mosen er dannet og hvilke dyr og planter der lever i den. Vi oplever oldtidsofringer og hører historier om overtro og overnaturlige væsner. Vi undersøger tørv som materiale og finder ud af hvor hårdt fysisk arbejde det var at udvinde det.

• Stævningeskov.JPG

Oplev vikingernes skov

I Vikingelandsbyens stævningsskov vil vi formidle vikingernes bevidste brug af skoven. Eleverne skal med i skoven og fælde et egetræ med vikingeøkse og vurdere træets historie på baggrund af de blotlagte årringe.

• Vinter.JPG

Oplev vikingernes vinter i ådalen

For at illustrere vikingernes vinterliv og deres forhold til den nordiske vinters barske klima og mangel på naturressourcer udbyder vi vinterforløb i vikingebros skoletjeneste. Eleverne oplever vinterlivet på en storgård i vikingetiden med de mange sysler, pligter og fornøjelser det indebærer.

• Skoletjenesten Pederstrup

Natur, historie, miljø og samfund gennem levende læring i Ballerups største klasseværelse.