Natur & Friluftsliv 32 tilbud

• IMG_0115.JPG

Trivselsdag

Arbejder I med at styrke læringsmiljøet i klassen? Så er forløbet Trivelsdag et godt udgangspunkt!

Gennem leg og forskellige øvelser oplever eleverne vigtigheden af god kommunikation, samarbejde og, at alle deltager. Som lærer får du mulighed for at observere dine elever og deres indbyrdes relationer i et anderledes læringsmiljø.

Skoletjenesten Pederstrup

• Handel og konflikt.JPG

Handel og konflikt i vikingetiden

En bro som den vi bygger, har i vikingetiden været et knudepunkt, hvor folk har mødtes for at handle. De handlende kunne sælge deres varer til de mange rejsende, som kom langvejsfra for at komme over broen.

• vikingebro_aabning-94(1).jpg

Ådalens landskab - fra istid til nutid

Vikingebroen bygges tværs over det vi i dag kalder Store Vejleådalen – et 11 kilometer langt naturforløb, der gennemskærer fire kommuner og ender ved Køge Bugt. Men hvad er en ådal egentlig og hvordan er den blevet skabt?

• fællesfaglige naturfagsprøve.jpg

Den Blå Planet - Fra Øresund til Oceantank

Hvor får vi vandet fra, når et nyt akvarium skal fyldes på Den Blå Planet? Hvordan renses vandet, så det er rent for fiskene og pænt for gæsterne? Hvordan sikrer vi den rigtige salinitet til havdyrene?

Forbered dine elever til den fællesfaglige naturfagsprøve med undervisningsforløbet ’Fra Øresund til Oceantank’ på Den Blå Planet, hvor vi går i dybden med både biologi, geografi og fysik/kemi.

Se video om forløbet her: https://video.denblaaplanet.dk/hvordan-opleves-fra-oresund-til-oceantank

• udskoling.jpg

Den Blå Planet - Fisk, fangst og fødenet

Hvilke havdyr lever mellem sten og tang? Hvad fanger man med en ruse og et vod? Hvem spiser hvem i Øresund?

Dette undervisningsforløb foregår udendørs, hvor eleverne selv anvender forskellige fiskeredskaber og undersøger hvad de enkelte redskaber fanger.

• IMG_4916(2).jpg

Den Blå Planet - En klasse for sig

Hvilke havdyr er mennesket tættest i familie med, og hvordan kan man afgøre slægtskab?

Eleverne undersøger levende, danske havdyr og diskuterer ligheder og forskelle.

Eleverne sorterer levende danske havdyr i få, overordnede grupper ud fra basale ligheder i bygningstræk. Hvilke ligheder kan fortælle os noget om slægtskab og dyrenes udvikling?

• blæksprutte.jpg

Den Blå Planet - Under blækspruttens kappe

Hvad er hoved og hale på en blæksprutte?

Under vejledning dissekerer eleverne en lille 10-armet blæksprutte, og efterfølgende får de demonstreret dele af blæksprutternes særprægede adfærd i akvariets udstilling.

• Hammerhajer i Oceantanken (3).jpg

Den Blå Planet - Alverdens hajer

Er alle hajer farlige? – og skal vi frygte dem? Hvad karakteriserer en haj? Hvordan er alverdens hajer tilpasset forskellige habitater i verdens oceaner?

Se videoen om forløbet på https://video.denblaaplanet.dk/hvilke-specielle-tilpasninger-har-bundlevende

• Gyotaku   Fisketryk.jpg

Den Blå Planet - Gyotaku – Fisketryk

Lav smukke og detaljerede aftryk af fisk. Gyotaku er en traditionel japansk metode til at lave fisketryk. Metoden kendes fra midten af 1800-tallet.

Gyotaku er meget simplet og hurtigt, resultatet er som regel flot og man kan nemt arbejde med at forfine teknikken. Eleverne laver selv fisketryk i undervisningslokalet. I udstillingen observerer eleverne sammen med underviseren, hvordan fisk bruger deres finner.

• vandhul.jpg

Den Blå Planet - Det vilde vandhul

Hvad er forskellen på en sø og et vandhul? Hvilke dyr finder man i et vandhul? Hvordan er dyrene tilpasset til deres habitater i vandhullet?