Kultur & Samfund

• Foto_Anis Dhiman_web.JPG

"An enemy of the people” (En Folkefjende) af Henrik Ibsen / Arthur Miller

Skuespillere fra Oslo, Malmø og København - med rødder fra "global south" - fører Henrik Ibsens evigtaktuelle drama 'En Folkefjende' i Arthur Millers bearbejdning up-to-date. Instrueret af kenyanske George Mungai og med Jonas Jarl som dramaturg fortsætter holdet bag sidste års Shakespearesucces 'Købmanden fra Venedig' med at udfordre det nordiske teaters begrænsende diversitet og konservative typecasting. Det skandinaviske teatersamarbejde involverer norske 'Nordic Black Theatre', svenske 'Södra Community' og danske 'Afro Cosmopolite Thespians - ACT'. De tre kompagnier bærer en fælles vision om løfte mulighederne for minoritetskunstnere bl.a. igennem "Multiple Cultures Sharing a Stage".

• foto3.JPG

Ballerup Museum

Ballerup Museum er et kulturhistorisk museum, der har til huse i landsbyen Pederstrup. Her kan du lære om livet på landet før i tiden, Ballerups historie, høre historien om en russisk storfyrstinde, der boede i Ballerup og andre immgranthistorier. Du kan også opleve købmandsbutikken, smedjen, skønne historiske haver og skiftende udstillinger.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Besøg Borgmesteren på Rådhuset

Besøg borgmester Jesper Würtzen på Rådhuset og bliv klogere på, hvad det betyder at være borgmester i Ballerup Kommune. Få en snak med borgmesteren om lokalpolitik, demokrati og om hvordan Kommunalbestyrelsen fungerer. Hvilke beslutninger træffes der i den daglige drift, og hør mere om Rådhusets forskellige afdelinger, der er med til at løfte det arbejde det er, at drive en kommune. Besøget foregår på Rådhuset i Ballerup, hvor I også vil se Kommunalbestyrelsens mødesal, Borgmesterens kontor og få en fornemmelse af huset.

• Bogvogterkursus

Bøger skal passes godt på! I dette forløb lærer eleverne hvordan. Vi læser en lille historie og bagefter kan I gå på opdagelse i biblioteket. I kan slutte besøget af med at spise jeres medbragte madpakker.

• bog-stak.png

Boost dine elevers læsning

Bibliotekets formidlere kommer med en række inspirerende anbefalinger af romaner særligt for unge indenfor genrerne Young Adult, Fantasy og Sci-Fi, så der er noget for enhver smag.

• 3D-Print.jpg

Byg en by i 3D-print

På biblioteket: Vi starter på biblioteket, hvor eleverne modtager introduktion til Tinkercad og hvor de lærer at modellere et simpelt hus. Herefter vises eleverne rundt i Makerspace og vi sætter et 3D print over.

• Brobygger 2.jpg

Byg med på Harald Blåtands vikingebro

Eleverne bliver her introduceret til vikingernes brug af naturens ressourcer til opførsel af større anlægsprojekter i det de deltager aktivt i rekonstruktion af vej og bro. De prøver på egen krop, hvor hårdt og svært dette arbejde var for vikingemennesket, men lærer også en del af de teknikker og bruger de hjælpemidler, som man mener at vikingerne har brugt.

• A3_bornevalg_201710.jpg

Børnevalg 2017

Den 21. november skal der være kommunalvalg, og det markerer vi traditionen tro i Ballerup Bibliotekerne med et festligt og demokratisk BØRNEVALG
    Fra og med mandag d. 23.10.17 til og med d.21.11.17 kan I komme på besøg i et af vores tre huse med jeres klasser og grupper, så børnene kan afgive deres stemme.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Charge1_web_Motionhouse_2017_photoby_ChrisNash.jpg

CHARGE - Gnistrende multimedia show om energi på Baltoppen LIVE

For udskolingen
    Torsdag 22/2  14:00
    Varighed: ca. 65 min. + aftertalk ca. 20 minutter efter forestillingen (valgfrit)
    Sted: Baltoppen LIVE i Ballerup:

• Gamle afgrøder.JPG

Dyrk de gamle afgrøder på vikingebondens marker

Kom med ud og lær hvordan vikingebonden levede. I laver jeres eget stykke mark som skal sås og høstes over to dage. Få en forståelse af vikingernes brug af naturen og årstidernes skiften. I får også en forståelse af de gamle kornsorter og de matematiske egenskaber det krævede at opbygge en mark og så afgrøderne.