Motion & Bevægelse

• bevægelse-i-skolen-2.365.244.s.jpg

45 MINUTTER OM DAGEN

Med glæden i centrum giver vi en indføring i de grundlæggende tanker og værdier, der er i spil, om idræt, leg og bevægelse i skolen, familien og i fritiden.

• Alleroed soe.jpg

Allerød Sø og Kattehale Mose

Området omkring Allerød Sø kan danne udgangspunkt for mange forskellige oplevelser. Her kan opleves et rigt dyre- og planteliv med f.eks. frøer, snoge, spætter, mejser, træløbere, gule myrer og mange flere. Dele af området omkring Allerød Sø afgræsses som naturpleje af kvæg.

Oplev Allerød Sø på egen hånd eller sammen med Kurt Borella, der har arbejdet som naturmedarbejder med området i mange år og har et indgående kendskab til det.

• BDFL_Badminton00000911.jpg

Badminton på skoleskemaet

Vil du prøve en anderledes idrætstime med fjer og ketsjer? Så kommer vi gerne forbi. DGI Badminton har stor succes med at sende dygtige badmintoninstruktører ud og træne med skoleklasser landet over - og de er også klar til at vise jer, hvordan I får endnu mere og sjovere badmintontid i skolen.

Barresøgård

På besøgsgården har bonden tid til at vise børnene rundt og svare på alle spørgsmål. Når børnene besøger Barresøgård fortæller vi og viser tydeligere, hvor vi får maden fra. Her kan I møde køer, grise, heste, får, høns, gæs, katte og hunde. Bondegårdsdyrene er vant til små børn.

• Køer.jpg

Blovstrød Koklapperlaug

På engen i Blovstrød går hver sommer køer af racen Dexter. De ankommer i maj, og går og græsser hele sommeren og sørger derved for naturpleje; deres måde at græsse på giver større biodiversitet Det er det lokale koklapperlaug der passer køerne, og nogle af skolens klasser er medlem. Pasningen består af at tilse køerne, om de har det godt og se om vandbeholderen virker. Børnene i mini-Oasen får hvert år lov til at navngive køerne. Det er en spændende proces, som vi nyder hvert år.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr.

• 8e20e3_2363522f090648efb5b7cd54f7d8e5f0.jpg

CAPOEIRA, Brasiliansk kampkunst

CAPOEIRA er en kraftfuld sammensmeltning af kampteknikker og akrobatik udført til capoeira sang og musik. Capoeira styrker den motoriske udvikling, da der trænes koordination og krydsbevægelser, hvorved baningen mellem de to hjernehalvdele styrkes og generel læring stimuleres. Samtidig trænes styrke, kondition og balance, samt de sociale kompetencer, da man lærer at være opmærksom på hinanden og tage hensyn.

• zumbatomic.365.244.s.jpg

DANS med rytmer

Der tages udgangspunkt i de forskellige stilarter som salsa, merengue, cumbia, samba og reggeaton, men der er også tid til leg og sjov, og så bliver der sved på panden.

• Billede_skoleskak_lærer_elever.jpg

Dansk Skoleskak – Gør dine elever læringsparate

Skoleskak er en anderledes måde at motivere og styrke elevernes interesse og udbytte i matematik. Er godt for alle – også for klassens bund- og topelever. Begejstrer eleverne, da det er spil og ”leg”, samtidig med, at de bliver bedre til matematik. Styrker mere ro, koncentration og fokus.

• IMG_6662.JPG

DGI SMARTsport

Teknologien og brugen af smartphones fylder mere og mere i hverdagen. Udnyt udviklingen til din fordel, med SMARTsport får du inspiration til hvordan forskellige apps kan skabe mere bevægelse på skolen.