Kultur & Samfund 56 tilbud

• FNguide-400.jpg

Allerød Bibliotek - Kursus i kildekritik/fake news

Allerød Biblioteker tilbyder undervisning for 8. årgang i kildekritik/fake news. Derudover kan vi tilbyde at eleverne oprettes som lånere, og give en rundvisning på Allerød Bibliotek. Hvis I kommer i forbindelse med projektopgaven i 8. klasse, kan vi desuden hjælpe med at finde litteratur mm.

• Smart Parat Svar.jpg

Allerød Bibliotek - Smart Parat Svar, lokalrunde i landsdækkende quiz

Smart Parat Svar er en årlig landsdækkende quiz for elever i 6. klasse. Selve quizzen er en holdkonkurrence med fem deltagere fra hver klasse, der kan supplere hinanden og samarbejde om at finde frem til de rigtige svar.

Allerød Bibliotek afholder den lokale runde af quizzen.

Allerød kunstforening

Kom på besøg i flotte kunstudstillinger på Kirkehavegård eller få jeres egne værker med på Allerød kunstforenings elevudstilling i april. Allerød Kunstforening tilbyder at åbne dørene til deres udstillinger uden for normal åbningstid.

Almueskolen

Fader Vor, terperi, spanskrør, frikvarter og fedtemadder var en del af skolegangen i almueskolen i landsbyer som Farum og Værløse. På museet oplever eleverne, hvordan en mini-skoledag i en landsbyskole på deres tip-tip oldeforældres tid..

Barresøgård

På besøgsgården har bonden tid til at vise børnene rundt og svare på alle spørgsmål. Når børnene besøger Barresøgård fortæller vi og viser tydeligere, hvor vi får maden fra. Her kan I møde køer, grise, heste, får, høns, gæs, katte og hunde. Bondegårdsdyrene er vant til små børn.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • nationalmuseet.png

Besøg Nationalmuseet i København

Udforsk kulturhistoriske genstande og billeder fra hele verden og forskellige episoder på Danmarks største kulturhistoriske museum - her kan du finde alt fra de berømte guldhorn og Egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Tøjhusmuseet.png

Besøg Tøjhusmuseet i København

På Tøjhusmuseet kan I rejse rundt i den danske militærhistorie - fra stormen ved Dybbøl i 1864 til krigen i Afghanistan.

• gl-kontrolrum-undervisningstilbud pixlr.png

Besøg Vestforbrænding, hvor affald er ressourcer

Fra 7. klasse og opefter lægger vi stigende vægt på at relatere affald til energi og forbrug. Vi sætter fokus på vores ressourceforbrug og hvordan den rigtige behandling af affaldet kan hjælpe til en bæredygtig udvikling.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr.