Naturvidenskabernes Hus (TEK)TANKEVIRKSOMHED - SKOLENS FAG ANVENDT I PRAKSIS

• KAMPAGNE: OKTOBER - DECEMBER 2018

Virksomhederne sætter (TEK)TANKER, om fremtidige uddannelses- og jobmuligheder, i gang hos eleverne, når skolens fag integreres i autentiske brancheopgaver - og for en dag bliver eleverne selv en del af virksomhedernes praksis.

Elever i 7. – 9. klasse får et unikt indblik i hverdagen hos danske produktions- og fremstillingsvirksomheder, når virksomhederne åbner deres døre og byder eleverne indenfor. Forud for besøget hos virksomhederne arbejder eleverne med færdigudviklede branchespecifikke opgaver på skolen. Hos virksomhederne møder eleverne rollemodeller, i form af virksomhedernes medarbejdere, der fortæller om deres karrierevej, jobfunktion og daglige arbejdsopgaver. Eleverne skal også selv træde i arbejdstøjet, da de bliver stillet en opgave, der relaterer sig til virksomhedernes arbejdsområder, som de skal løse i forbindelse med virksomhedsbesøget.

Med (TEK)TANKEVIRKSOMHED får eleverne både praksisorienterede opgaver på skolen og et indblik i erhvervslivet, de møder rollemodeller og får selv fingrene dybt begravet i praksis. Derigennem oplever eleverne, hvilke spændende muligheder brancherne på sigt har at tilbyde dem. Tektanken samarbejder med virksomheder inden for byggeri, fremstilling og træ- og møbel.

Årstid

Oktober - december

Udskoling

• Samfundsfag