Uddannelse 10 tilbud

• Kattegatcentret - Fra bund til mund

Hvordan tilbereder man en strandkrabbe over bål – og kan man pifte retten op med tang? I vores undervisningsforløb ”Fra bund til mund” tilbereder vi vores egen mad i bedste ”Nak & Æd”-stil!

• Børnehaver & Dagtilbud
  • krabbefangst_og_vaeddelob_kryb_og_kravl_0.jpg

Kattegatcentret - Krabbefangst og væddeløb

Hvilken slags madding fanger bedst krabber? Vi deler eleverne ind i hold og fanger krabber i Kattegatcentrets egen havn. Bagefter vejer, måler og kønsbestemmer vi krabberne og giver dem et sundhedstjek – har de har alle ben, og er de angrebet af parasitter? Til sidst udvælger vi de sundeste krabber, som indgår i det afsluttende krabbevæddeløb.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Kryb_skoletjenesten.jpg

Kattegatcentret - Kryb og kravl under overfladen

Det kribler og krabler! Vi pakker en vogn med ketcher, rejenet og vandkikkerter, og går til stranden. Bevæbnet med fangstnet og vandkikkert samler vi dyr over og under vand. Vi skal løfte sten og kigge under tang - og vi får helt sikkert våde hænder. Vi snakker om hvilke dyr, vi har fanget, og fortæller, hvad de er særligt gode til.

• Hummer_Kattegatcentret_2.jpg

Kattegatcentret - Tilpasninger - form og funktion

Hvorfor ser dyrene ud som de gør, hvor lever de, og hvordan genkender vi dem?
    Vi kigger på dyrene i børnehøjde, og giver eleverne svar på spørgsmål som “hvorfor er rødspætten helt flad?" eller "hvordan kan det være, at hummeren har to forskellige kløer?"

• skolensvennerlise.jpg

Skolens Venner

En skoleven er en hjælpende hånd til elever og lærere i skolen. Skolevennerne støtter med læring og sociale aktivteter gennem friviiligt arbejde i samarbejde med skolens ledelse, bestyrelse, lærere, børn, forældre og pædagoger. Arbejder desuden med støtte fra Danmarks Lærerforening.

• FS_logo.png

Fagbevægelsens Skoletjeneste

Få besøg af os i din klasse. I Fagbevægelsens Skoletjeneste underviser vi i Den Danske Model, og hvad fagforeningers rolle er i det danske samfund og for den enkelte. Vi taler også med de unge om, hvilke rettigheder de har, når de har et fritidsjob. I Fagbevægelsens Skoletjeneste dækker vi Fælles Mål under Uddannelse og Job.

• img_8920-1.png.jpg

Viden Djurs Erhvervsuddannelser - samarbejde via Syddjurs Ungdomsskole

Viden Djurs tilbyder fagdage til skolerne i Syddjurs Kommune. Fagdagene kan foregå mellem 8.00 og 14.30. Booking, tid og sted aftales med Syddjurs Ungdomsskole.

Vid Erhvervsuddannelser ønsker at imødekomme Syddjurs Kommunes ambition om et tættere samarbejde mellem erhvervsskolerne på Djursland og grundskolerne i Syddjurs Kommune. Vid Erhvervsuddannelser har i den anledning skitseret en række overordnede aktiviteter, der hver især kan medvirke til regeringens mål om, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse.

Det er i den forbindelse et kerneområde for Vid Erhvervsuddannelser, at der også tilbydes aktiviteter til alle unge, så den unges uddannelsesvalg kommer til at bero på et oplyst grundlag. Herunder er det Vid Erhvervsuddannelsers vurdering, at de uafklarede gymnasieegnede uddannelsesparate unge er en særlig vigtig målgruppe i forhold til valg af gymnasie-erhvervsuddannelse.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• At-flyve-med-drage.jpg

ANIMOK animationfestival for skoler

Deltag i årets ANIMOK filmfestival for skoler, lær at lave animation og se jeres film i biografen. Festivalen starter efter sommerferien, I laver film i perioden indtil 29. sept., filmene vises i biografen i slutningen af okt.