Kultur & Samfund 220 tilbud

• Foto til Teaterbilletter.jpg

Teatret Fair Play - DEN FØRSTE DRÅBE BLOD

Hvordan bliver en helt almindelig dansk pige fængslet som terrorist? Hvad får hende til at bekende sig til sharia og jihad? Og findes der overhovedet svar på disse spørgsmål?

• Fagpersoner
  • Smart parat svar.jpg

Holbæk Bibliotekerne:Invitation til Smart Parat Svar 2019/20

Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6.klasse. Idéen med quizzen er, at "Den gode læser" sættes i spil som rollemodel. Det er sejt at læse, og at vide noget!
    Tilmeldingsfrist er den 27.september!

Tilbud i anden kommune

• Flugt og forfoelgelse  foer og nu.jpg

Flugt og forfølgelse - fortid og nutid

Forfølgelse har altid været et grundvilkår i jødernes historie. Hvad skyldes dette? Har vi lært af historien? Vi berører bl.a. antisemitismens udvikling, de danske og europæiske jøders vilkår og fordomme i dag.

• Dansk-joede-i-dag.jpg

Dansk jøde i dag?

Hvordan er det at være jøde i Danmark i dag? Kan man være både dansk og jøde? Er der udfordringer forbundet med at være jøde - hvilke? Hvordan takler jøderne de udfordringer?

• Danske-joeder-gennem-tiderne.jpg

Danske jøder gennem tiderne

I forløbet ser vi på, hvordan jøderne gennem tiden har bidraget til det omgivende danske samfund, og hvordan det danske samfund ligeledes har haft betydning for jødisk liv i Danmark.

• Joededom  religion og ritualer.jpg

Jødedom – religion og ritualer

Bliv klogere på den jødiske religion gennem religiøse genstande, skikke og ritualer. Hvordan adskiller jødedommen sig fra andre religioner?

• dsc3191.jpg

Heltemod og Hamskiftere

Formålet: At eleverne udforsker vikingerne, vikingesagn samt stifter bekendtskab med Josefine Ottesens bog ”Vikingesagn”

• jødebox2.jpeg

Besøg Københavns Synagoge med Jødisk Informationscenter

Hos Jødisk Informationscenter sætter vi ansigt på de danske jøder, når vi fortæller om jødisk historie, religion og liv i dag. Vi tager udgangspunkt i en dialogbaseret tilgang, og alle spørgsmål er velkomne! Så tag dine elever med på besøg i Københavns Synagoge for en anderledes undervisning.

• Fagpersoner
  • peterogulven_1600x750.jpg

Bellevue Teatret - Peter og Ulven

Multikunstneren Carl Quist Møller og Copenhagen Phil præsenterer Prokofjevs musikalske eventyr om Peter og Ulven. Carl Quist Møller fortæller og tegner historien om Peter og Ulven ledsaget af det store symfoniorkester. Peter og Ulven er en iørefaldende og sjov indføring i orkestrets instrumenter.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • BLAM.jpg

Bellevue Teatret - BLAM!

BLAM! Fire grå kontormedarbejdere forvandler sig til action-helte! BLAM! Actionkomedien har spillet flere hundrede gange i over 17 forskellige lande på 4 kontinenter! En forestilling, der tryllebinder de store skolebørn med de vildeste 70 minutter på en teaterscene! Parkour og cool moves i en non-verbal stjerneanmeldt forestilling. BLAM!