Spot en heks - Køge Museum

Nørregade 4

4600 - Køge

undervisning@museerne.dk

Hvis du har spørgsmål til undervisningen, bedes du skrive til os på vores e-mail adresse ovenfor

spot_en_heks_koege.jpg

Da heksebålene blussede i Danmark i 1600-tallet, gik Køge-egnen heller ikke fri. I dette forløb sættes der fokus på mobning i form af hekseanklager. Vi brænder ikke hekse i dag, eller gør vi? Forløbet handler i lige så stor grad om, hvordan vi behandler hinanden i dag! Har vi lært noget af historien, findes der stadig hekse, og hvem kunne det være?

Er det måske dig?

Der stilles spørgsmål til, hvad en heks er, og hvorfor så mange hekse blev anklaget og dømt i tiden efter reformationen. Det hele vil tage udgangspunkt i Køges egen historie om Køge Huskors fra 1600-tallet, hvor eleverne bliver inddraget i de mange måder, man kunne finde på at anklage og teste for hekseri.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Skriv om det i kommentarfeltet, når du booker. Vi ønsker at være museum for alle.

Varighed: 1,5 time

• Samfundsfag
    • Elevernes alsidige udvikling
    Læringsmål

Forløbet er tilrettelagt med udgangspunkt i folkeskolens Fælles Mål og/eller de gymnasiale uddannelsers læreplaner. Det er lærerens valg af vinkel og eventuelle placering af forløbet i årets øvrige arbejde, der er afgørende for, hvilke faglige og læringsmål der vælges og/eller skal formuleres.

MSD_LOGO.jpg

Forløbets hjemmeside