BØRNS VILKÅR - Vores rettigheder

• Vores Rettigheder.jpg

Gennem film, gruppeaktiviteter og cases fra BørneTelefonen arbejder eleverne med udvikling af en rettighedsplakat, hvor grupperne præsenterer vigtig viden om rettigheder samt elevernes egne ideer til, hvad man i klassen kan gøre for at støtte hinanden i, at alle får opfyldt deres rettigheder – i skolen, i fritiden og hjemme.

Opfølgende undervisningsmateriale
    Som en del af workshoppen tilbydes et opfølgende undervisningsmateriale til et videre arbejde med at udvikle elevernes evne og motivation til at handle i situationer, hvor børn får krænket deres rettigheder.  Vi anbefaler, at der afsættes 2-5 lektioner til at arbejde med det opfølgende materiale, som tilsendes cirka to uger før afvikling af workshoppen.

Workshoppen og det opfølgende undervisningsmateriale er udviklet med afsæt i færdigheds- og vidensområderne ”rettigheder” og ”personlige grænser” fra Fælles Mål for Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. Det opfølgende materiale kan desuden indgå i et fagligt arbejde med færdigheds- og vidensområderne ”fremstilling” og ”perspektivering og evaluering” indenfor danskfagets kompetenceområde ”Fremstilling”.

Varighed: 120 min.
    Målgruppe: 4.-7. klasse

Medlemsskab: Læs mere om medlemskab af Børns Vilkår

750,- (Medlemspris).

Årstid

Hele året

• Samfundsfag
    • Elevernes alsidige udvikling
    • Sundheds- og Seksualundervisning
    Læringsmål

• Eleverne har viden om rettigheder og hvordan rettigheder har betydning for børns trivsel og selvbestemmelse

• Eleverne kan give eksempler på, hvad børn kan gøre for at hjælpe hinanden med at forebygge og håndtere situationer, hvor børn får krænket deres rettigheder

• Eleverne har viden om børns muligheder for at få rådgivning og støtte til håndtering af situationer om rettigheder, selvbestemmelse og trivsel hos BørneTelefonen

borns_vilkar_tagline_cmyk_red.png Tilbuddets hjemmeside
    Book
    tilbud her
    Hvor?

Tilbuddet foregår hos jer

skole@bornsvilkar.dk

Kontakt vores Booking- og udviklingskoordinator Brian Harlø på nedenstående kontaktmuligheder.

Vi er klar til at besvare spørgsmål omkring vores oplæg og workshops.
    Mail: skole@bornsvilkar.dk