LO - Faglært til Fremtiden: Målrettet erhvervspraktik i udskolingen

• Erhvervspraktik_1.png

Materialerne til Flere Veje til Praktik

Flere Veje til Praktik rummer 5 eksemplariske forløb for afvikling af erhvervspraktik i 8. klasse, hvor der arbejdes med forskellige emner og måder at målrette erhvervspraktik på. Ønsket er at materialet kan nuancere konceptet hos den enkelte skole/lærer/vejleder ved at præsentere forskellige modeller for, hvordan erhvervspraktikforløb kan tilrettelægges og gennemføres.

Forløbene introduceres og udfoldes sammen med temaet erhvervspraktik i to separate hæfter:

• Et inspirationskatalog: der gennemgår erhvervspraktik mere tematisk og sammenfatter de store pointer og erfaringer som er indsamlet på tværs af modellerne.
    • En materialesamling: som indeholder en detaljeret gennemgang af 5 konkrete modeller for erhvervspraktik

Den gode og lærerige erhvervspraktik opstår sjældent af sig selv. Den kræver en indsats af den unge, af vejlederen, af læreren, af skolens ledelse, at praktikstedet og af den unges forældre. Og med så mange interessenter i spil kræver det en skarp tilrettelæggelse af forløbet.

Håbet er derfor at materialet hjælper til både lokal og individuel tilpasning af erhvervspraktikken, og at gøre forløbet så meningsgivende som muligt, samt til en nemmere og bedre tilrettelæggelse af praktikforløb i udskolingen.

Hvad får den enkelte eleven ud af det

Erhvervspraktik er stadig et stærkt og solidt værktøjer i vejlederens værktøjskasse til at træne elevernes valgkompetencer - især hvis den tilrettelægges med grundig forberedelse og efterbehandling. Det giver mulighed for at tage et valg med virkelige konsekvenser, men i et relativt beskyttet læringsrum. Erhvervspraktik giver desuden eleverne en unik mulighed for:

• At få førstehåndskendskab til arbejdsmarkedet

• At få individuel træning i at tage valg

• At sætte skoledagene i perspektiv

• At få indsigt i egne styrker og interesser

Årstid

Hele året

Udskoling

• Arbejdskendskab
    • Elevernes alsidige udvikling
    • Uddannelse og job
    FTF_LOGO_SIV.jpg Tilbuddets hjemmeside
    Hvor?

På jeres skole

jeppem@lohovedstaden.dk

Jeppe_twitter_small.jpg

Jeppe Mikkelsen
    Projektkonsulent

Kontakt mig hvis du har spørgsmål.