Fortælling om Døden – Om at miste en nær & kær

• Fortael.om.Doeden9.jpg

1 dobbeltlektion – Om døden som en uadskillelig del af livet fra en æstetisk vinkel, med udgangspunkt i en nordamerikanske myte om død & fødsel indrammet af fløjtespil.

Livsfortælling om paletten af følelser man skal igennem efter et tab af et barn. Om bearbejdelse af sorgen med begravelsesceremonier & ritualer fra både hjemlig og fjerne kulturer (bl.a afrikansk dans & indianske ritualer), og om vigtigheden af at tale om dét og modtage hjælp fra alle der vil gi.

Efterfølgende genfortælling af HC Andersen eventyr om "Den sidste perle” konkluderer og understreger min erfaring. At det kan lade sig gøre at vende et tab til en følelse af berigelse over, at have kendt den savnede og det man har lært deraf – ”Den sidste Perle” er dén, der samler perlekransen og forstærker alle de andre perlers glans.

Pris: 1.500 kr (max ca 100 pers)

Årstid
    • Januar - marts
    • Oktober - december
    • Kristendomskundskab
    • Samfundsfag
    Læringsmål

LÆRINGSMÅL for ”FORTÆLLING OM DØDEN”:  Italesættelse af oplevelsen med at miste en nær & kær – (et barn på 7 mdr.)  Italesættelse af de forskellige grundlæggende følelser og processer der fremkaldes af tab.  At opnå en forståelse for den helende effekt af ritualer, ceremonier og traditioner forbundet med begravelse & sorgarbejde i både kristne og ikke kristne kulturer.  At få en fornemmelse af det ”det store i det små” – gennem både en folkloristisk, en litterær og en personlig fortælling, der gør de store spørgsmål konkret og nærværende.

legens.verden.logo.mini.m.faq.jpg Tilbuddets hjemmeside
    Hvor?

På jeres skole

28681958

shagembe@gmail.com

AJ.2018.lil.jpg

Anders ”Shagembe” Jørgensen
    Pædagog, Master i børne- & ungdomskultur, 30 års erfaring som historiefortæller, foredragsholder & underviser, med studierejser i Østafrika/Asien, primær- & skolepædagog i Kbh, senest underviser for Headstart i Vietnam og pt. lærervikar i PVB.