Den Magiske Kuffert – Upcycling Verdenslegetøj

• DenMagiskeKuffert.foto.jpg

Vil I gerne lave genbrugslegetøj som kan noget - Dvs. køretøjer som kan køre, dukker som kan bevæge sig, instrumenter som gir lyd og andet funktionelt legetøj med lang holdbarhed, så er fortælleforestillingen Den Magiske Kuffert, Intro-foredrag om ”opcirkulering”, samt medfølgende værkstedsmanualer en måde selv at komme i gang.

• En lektion - Den Magiske Kuffert – Det afrikanske dilemma-eventyret om Marianna med 3 kærester fortælles ved brug af en af verdens største samlinger af ”Upcycling Verdenslegetøj” som rekvisitter og lyd effekter. Efter forestillingen kan eleverne afprøve legetøj & instrumenter. Historiens narrativ omhandler livet på landet i Afrika, mødet med storbyen, kærlighed og tvangsægteskaber.

• En lektion i klassen - Forestillingen følges op med et foredrag og debat om miljøproblemer, genanvendelse og hvordan eleverne kan indsamle materialer og lave deres eget legetøj/instrumenter ved at op-cirkulere affald, i skolen eller privat – Inkl. introduktion til værkstedsmanual for fremstilling af 10 stk. upcycling legetøj & instrumenter.

Fa 2.000 + trans. (+ 500 kr pr ekstra klasse - max 75)

Årstid
    • Januar - marts
    • Oktober - december
    • Billedkunst
    • Natur og teknologi
    • Håndværk og Design
    • Innovation og entreprenørskab
    Læringsmål

• At få kendskab til grundlæggende konstruktionsprincipper og materialer som anvendes af børn verden over, for at genbruge og op-cirkulerer affald til legetøj og instrumenter.
    • At forstå ved selvsyn, hands-on, performativ og forklarende demonstration hvordan man laver:
    - køretøjer med hjul der drejer o sammenføjninger uden limpistol
    - dukker & figurer der er bevægelige
    - instrumenter der giver lyd
    - laver gode bolde og snurretoppe.
    • At lærer hvor og hvordan man skaffer materialer
    • At lære hvad emballage som plastflasker, plastrør, skruelåg og hvad cykelslanger kan bruges til.

legens.verden.logo.mini.m.faq.jpg Tilbuddets hjemmeside
    Hvor?

På jeres slkole

28681958

shagembe@gmail.com

AJ.2018.lil.jpg

Anders ”Shagembe” Jørgensen
    Fortæller & underviser
    Pædagog, master i børne- & ungdomskultur, 30 års erfaring som historiefortæller & kulturformidler, med studierejser i Østafrika/Asien, projektarbejde bl.a for MS & Images of Africa, senest underviser for Headstart i Vietnam og lærervikar i PVB.