DFUNK Outreach

• Hvor?

Vi kommer ud på jeres skole

mail@dfunk.dk

Laerke1.jpg

Lærke Blom Madsen
    Konsulent, området for kommunikation, oplysning og politik
    Området for kommunikation, oplysning og politik beskæftiger sig med de tiltag i DFUNK, som har til formål at formidle viden. Udover Outreach er projekterne Flygtninge fortæller, DFUNK debat og Spørg DFUNK dele af dette område.

DFUNK OUTREACH, HVEM ER VI?

Outreach er et hold af unge frivillige ildsjæle, som er uddannet af nogle af landets dygtigste fagpersoner på flygtninge- og integrationspolitiske områder. Alle frivillige har gennemgået et intensivt træningsforløb i formidling og dialog.

Hvem er målgruppen?
    Outreach henvender sig til gymnasie- og højskoleelever samt skoleelever fra 7. klasse og opefter. Derudover holder vi også gerne oplæg for andre interesserede, for eksempel i organisationer eller foreninger.

Vi anbefaler et maksimum antal elever på omkring 30. Det er dog også muligt at holde oplægget for større grupper. Dette kan aftales med oplægsholderen inden oplægget.

Hvad er et outreachoplæg?
    Vores oplæg varer typisk to gange 45 minutter. Vi formidler fagligt stof, men inddrager samtidig eleverne gennem øvelser og diskussionsspørgsmål.

Vi har fokus på den personlige historie ved både at vise film- eller lydklip med flygtninge, der fortæller om deres egne oplevelser, men man kan også få besøg af én af vores Historiefortællere. Historiefortællerne er unge med flygtningebaggrund, som er uddannet i at fortælle deres historie.

Der er fire forskellige outreachoplæg med hver deres fokus:
    asyloplægget er der fokus på den danske asylprocedure, det vil sige tiden fra flygtningen ankommer til Danmark til vedkommende har fået svar på sin asylansøgning. Vi snakker om, hvem der er flygtning, og gennemgår de enkelte dele af den danske asylprocedure.

integrationsoplægget er der fokus på tiden efter man har fået asyl i Danmark. Vi taler om den danske integrationslovgivning samt om vejen og kravene til at få opholdstilladelse og statsborgerskab. Endelig lægger vi op til debat om, hvad god integration er.

I vores oplæg om europæisk asylpolitik sætter vi fokus på forholdene for flygtninge i Europa. Med udgangspunkt i Grækenland og Bulgarien taler vi om EU's fordeling af flygtninge, om den fælles grænsekontrol ved EU's grænser, og om EU's håndtering af flygtninge.

Det internationale oplæg handler om flygtninge på verdensplan. Vi taler om, hvilke krav der er til at blive anerkendt som flygtning, hvor flygtninge kommer fra, hvor de tager hen, samt årsager til at flygte og om livet i en flygtningelejr.

Landsdækkende og gratis
    DFUNK Outreach dækker det meste af landet med regionale Outreach-grupper på Sjælland, Fyn, Midtjylland og Nordjylland. Selve oplægget er gratis og jeres udgifter vil derfor være begrænset til de frivilliges transport til og fra stedet.

Booking
    Det er lettest, hvis i booker via dette link, men hvis I har spørgsmål, kan I enten ringe eller bruge kontaktknappen herunder.

GRATIS FORLØB

De frivillige fra DFUNK skal blot have dækket deres transportudgifter

Årstid

Hele Året