LO - Faglært til Fremtiden: Undervisningsbaseret vejledning til U&J for 6.- 7. kl.

• Hvor?

På jeres skole

jeppem@lohovedstaden.dk

Jeppe_twitter_small.jpg

Jeppe Mikkelsen
    Projektkonsulent

Kontakt mig hvis du har spørgsmål.

4VEJE_Afprøvning.jpg

4 VEJE består af 2 undervisningsforløb:

• 4 VEJE TIL JOB målrettet 6. klasse

• 4 VEJE TIL UDDANNELSE målrettet 7. klasse.

4 VEJE TIL JOB trækker virkeligheden ind i skolen, hvor de unge via videoer møder 4 autentiske, faglærte personer - her fra Vallensbæk kommune. Forløbet fokuserer på læring om arbejdsliv, arbejdsglæde, arbejdsopgaver og generelle kompetencer.

Forløbet 4 VEJE TIL UDDANNELSE bygger på viden fra 4 VEJE TIL JOB. Undervisningen inddrager need-to-know viden om uddannelsessystemet generelt og erhvervsuddannelsessystemet specifikt. De unge støttes i at ordne viden om de faglærte jobs og sætte den i en uddannelsesrelateret kontekst. Der arbejdes med nysgerrighed, kompetencer og læring i fællesskab.

Hvad får eleverne ud af 4 VEJE

En ung der har deltaget i 4 VEJE har via samtale og digitale søgeværktøjer fået ny information om erhvervsuddannelser. De har oplevet en aktiv og involverende undervisning med afsæt i de faglærte jobs og uddannelser, og har fået mulighed for i fællesskab og alene at reflektere over egen karrierelæring. De unge får blik for sociale og faglige kompetencer.

Hvad får lærere og vejledere ud fra 4 VEJE

4 VEJE giver lærere mulighed for at se de unge i tværfaglige kontekster, hvor de får mulighed for at demonstrere praktiske, sociale og kommunikative kompetencer. Forløbene giver lærere mulighed for at iscenesætte fagene og vise anvendelsen af begreber og teori i en job-relateret sammenhæng. 4 VEJE styrker relationen mellem vejleder og ung, og bidrager med vigtig viden om de enkelte unge i en undervisnings- og gruppekontekst.

4 VEJE skal betragtes som en del af afsættet til de efterfølgende vejledningsaktiviteter i udskolingen såsom tidlig særpraktik, praktik i 8. klasse, brobygning og forældresamarbejde. Du kan læse mere 4VEJE eller om de andre forløb under Faglært til Fremtiden, her.

Målgruppe: 6. og 7. klasse

GRATIS FORLØB