Viden & Foredrag 10 tilbud

• Besøg af Ung til Ung korps - Seksual Undervisning

Ung til ung er et team fra ungdomsuddannelserne, der har haft et uddannelsesforløb med fokus på sex, sexsygdomme og prævention, men også på seksuel mangfoldighed, personlige grænser og handlekompetence. Ung til Ung bliver desuden uddannet til at skabe dialog i et trygt rum og turde snakke om dét, der optager de elever, de kommer ud til.

• COLOURBOX1182934.jpg

Tobaksforebyggelse - 7. klasse

Der sker meget i elevernes hverdag, når de starter i overbygningen. Hvilke valg står de over for? Hvordan siger man nej tak til tobak?, og hvilken kultur er de selv en del af?

• Screenshot 2018-06-19 at 20.00.20.png

Book en politiker

Kom og besøg Haderslev Rådhus og hør en politiker fortælle om, hvad han/hun laver. Få viden om, hvad en kommune er, hvad en politiker laver, og hvad det vil sige, at man har sin daglige gang på rådhuset. Der bliver også mulighed for at eleverne kan stille politikeren  spørgsmål om hans/hendes arbejde, Haderslev Kommune og og det politiske liv og demokratiet.

Rådhuset er en travl arbejdsplads og der sker mange ting i byrådssalen, så der vil forekomme dage og tidspunkter, hvor der er begrænset adgang, men ring gerne til Tina Kongsted Gregersen for at få en aftale.

Besøget varer en time.

Sillerup Mølle

Rundvisning og fortælling på Sillerup Mølle. Oplev historiens vingesus og bliv klog på teknikkerne bag et af fortidens store håndværk.

• drs_web_banner_forside.png

Mission Possible: Skolemateriale om miljø og klima

Vær med til at teste Dansk Retursystems nye skolemateriale og tag dine elever med på en mission. Her vil I opdage, hvor mange klimavenlige ting, I allerede gør. Og I vil blive inspireret til, hvordan I kan gøre en forskel i jeres hverdag for at sikre, at Jorden får det bedre. Materialet er målrettet børn i 5.-7. klasse.

• COLOURBOX2564555.jpg

Skolen i gamle dage

På Sønderjysk skolemuseum er der blandt andet rig mulighed for at opleve  ”En skoledag i 1930’erne” med undervisning, leg på sportspladsen samt frikvarter - m.m.

• Foredrag og fortælling.jpg

Foredrag og fortælling på Arkæologi Haderslev

Hør et foredrag eller spændende fortællinger om et emne inden for arkæologi eller oldtid.

• COLOURBOX1658381.jpg

Haderslev Dyrehospital

Besøg Haderslev Dyrehospital og mød dyrlæger og veterinærsygeplejersker i deres daglige arbejde. Forløbet, som udbydes til 1.-3. klasse, byder på læsning af små fagbøger samt besøg på Haderslev Dyrehospital. På Dyrehospitalet møder I dyrlæger og veterinærsygeplejersker, som viser rundt i den indbydende dyreklinik og fortæller om deres arbejde og profession.

• Fossiljagt i Gram lergrav

Fossiljagt i en 10 millioner gammel havbund i Gram lergrav. Det kan næppe blive mere autentisk, når eleverne går i lergraven for at finde fossiler. Dette undervisningsforløb omhandler geologi, fossiler, tid, fordeling af land og hav m.m

• 20020828-0003.jpg. Søren.jpg

Tilpasning og overlevelse

Odense ZOO. Med dette oplæg får eleverne en stor viden om udvikling gennem tiden. Vi skal gennem de forskellige dyregrupper og tale om, hvordan de har udviklet sig evolutionært.

Tilbud i anden kommune