Natur & friluftsliv 38 tilbud

• Skærmbillede 2018-04-30 kl. 12.28.26.png

Skraldiade - en affaldskampagne for 5-8.årige børn.

Skraldiaden er en affaldskampagne for 5-8 årige børn. Kampagnen fortæller dem at affald ikke bare er affald. Affald kan nemlig genbruges til mange ting. I Skraldiaden lærer børn noget om affald gennem leg.

• Plakat-1.png

MADmovers - Gratis undervisningsforløb for 6. klasse

Tilmeld din 6. klasse MADmovers, hvis I vil have bedre spisepauser og gode måltidsvaner. Enestående mulighed for at tilbyde din klasse et veltilrettelagt undervisningsforløb, hvor I får tilsendt alt, hvad I skal bruge. I skoleåret 2018/2019 tilbyder Arla Foods undervisningsmaterialet MADmovers til alle 6. klasser i hele Danmark.

Dambåden Dorothea - en sejltur på Haderslev Dam - Børnehave -

Tag en tur med dambåden Dorothea på danmarks største dam, for at se på natur- og dyreliv på og omkring dammen. På turen kan man stå af og på 4 forskellige steder  -  så her er rig mulighed for at iagttage livet i naturen og blandt dyrene.

Tur med dambåden - Indskoling

Tag med Haderslevs nye dambåd en tur rundt på yderdammen og oplev fugle- og dyreliv fra en ny vinkel.  En unik mulighed for at opleve de smukke naturomgivelser ved Haderslev. Der er plads til 54 personer, og der er afgang fra broen ved Vandrehjemmet. Dambåden sejler ud til  Bergs Plads, hvor der vil være mulighed for at blive sat af (og hentet igen), men kan også sejle en tur rundt på Dammen hvor turen kan gå over forbi Fugleøen.  Temaet for turen vil være "Vi kigger på fugle".

• slider08.jpg

Tur med Dambåden "Vi kigger på fugle"

Kom med en tur på Haderslev Dam og se det hele lidt udefra. Haderslevs nye Dambåd vil sejle jer forbi Bergs Plads, Dyrehaven og ud forbi Fugleøen. En unik mulighed for at opleve det rige fugleliv på Fugleøen lidt tættere på. Bliv klogere på hvilke fugle der lever naturligt på øen i Haderslev.

• 27042011815.jpg

Bliv fisker for en dag

Fritidsfiskerne tilbyder spændende oplevelser og undervisning ude i naturen. Eleverne vil blandt andet stifte bekendtskab med garn- og rusefiskeri, og hvordan ser en fisk ud indvendig, se en krabbe dybt i øjnene, tilberede en fisk, smage på fjordens lækkerrier, bruge en vandkikkert og se livet på havbunden.

• IMG_2083.JPG

Elmegården - Bondegårds- og mejeribesøg.

Besøg Elmegården i Sommersted. Mulighederne er mange på det dyrevenlige landbrug.

• gram lergrav.jpg

Fossiljagt - havdyr og hvaler - i Gram Lergrav

Kan man finde hvaler midt i Sønderjylland?

Kom til Gram og hør om hvaler og havdyr der levede i Sønderjylland efterfulgt af fossiljagt i den 10 millioner gamle havbund i Gram Lergrav.

• Forside - Tom Dåse-fagbog.PNG

Fagbog om genanvendelse: Tom Dåse og hans genan-venner

"Tom Dåse og hans genan-venner" er titlen på en gratis fagbog, der giver dine elever solid faglig indsigt i hvad genanvendelse af flasker og dåser er – hvorfor det er vigtigt, og hvad emballagerne er lavet af. Bogen, der er udviklet af Dansk Retursystem, er målrettet 2.-4. klassetrin.

• drs_web_banner_forside.png

Mission Possible: Skolemateriale om miljø og klima

Vær med til at teste Dansk Retursystems nye skolemateriale og tag dine elever med på en mission. Her vil I opdage, hvor mange klimavenlige ting, I allerede gør. Og I vil blive inspireret til, hvordan I kan gøre en forskel i jeres hverdag for at sikre, at Jorden får det bedre. Materialet er målrettet børn i 5.-7. klasse.