Natur & friluftsliv 10 tilbud

• Skolernes-store-kampdag.jpg

Esrum Kloster & Møllegård - Skolernes store kampdag

Få historien ind gennem leg og bevægelse. Prøv kræfter med middelalderens sværeste discipliner. Kampdagen er fysiske aktiviteter som bueskydning, asværdkamp og rambuk. Discipliner, der alle har afsæt i middelalderens kamptræning og lege

• Rejsen-til-Soroe.jpg

Esrum Kloster & Møllegård - Rejsen til Sorø

Året er 1161. Biskop Absalon vil gerne have en gruppe munke og novicer med sig fra Esrum til Sorø for at oprette et nyt cistercienserkloster. Er I dygtige nok til at komme med?

Museum Nordsjælland

Hvordan var livet i Nordsjælland for 8000 år siden – eller for 80 år siden? Kom tæt på historikerne og arkæologernes arbejde med fortiden og få pirret nysgerrigheden, når du mærker flinteøksen i hånden, skriver med griffel, læser protokoller over børnearbejdere eller står med en slidt jødestjerne.

• Besøg en produktionsgård - Freerslev Kotel

Besøg Freerslev Kotel, som er et produktionslandbrug i Gørløse. Lær om produktion af oksekød, fødevarer og oplev livet på en gård.

Tilbud i anden kommune

• svampe.jpeg

Svampejagt - Find og smag på skovens vigtigste organisme

Lær noget om svampe. Hvilke slags svampe findes der, og hvad gør de godt for? Vi mødes i skoven, og efter en introduktion går vi på jagt i skovbunden. Hvis det er et ønske, kan vi forsøge os med at smage på fangsten. Forløbet kan tilpasses mange alderstrin.

• sten.jpeg

Sten og istid - Om forskellige stenarter og hvordan de er havnet på stranden

Undervisningen kan bruges som et led i et forløb om sten og istid, og geologi mere generelt, f. eks. som indledende inspirationsdag til emnet. Vi arbejder i løbet af en hel skoledag både i teori og praksis med stentyper, ledeblokke, og hvordan den seneste istid har skabt vores land og landskab.

• bænkebidder.jpeg

Bænkebideren - Krebsen med de 14 ben, der gik på land

Et forløb på et par timer, hvor børnene bliver inviteret til at være bænkebidere, og derigennem lærer noget om dyret og samtidig får udfordret motorik, begrebsverden, samarbejdsevne og nysgerrighed. Vi går også på jagt efter de rigtige bænkebidere og andet småkravl.

• træklatring.jpeg

Træklatring - Oplev skoven lidt fra oven

Træklatring udvikler samarbejde, koordination, fysisk styrke og naturbevidsthed. Det er for alle børn og kan kombineres med mange andre udendørsaktiviteter - eller det kan blot være en enkelt dag i trætoppe eller på rebbaner, som vi sætter op. Kontakt os, hvis det lyder spændende - flere andre forløb kan arrangeres med "Mobil Grejbank", som indeholder udstyr til alverdens udendørs aktiviteter.

• ØRESUNDSAKVARIET

Kom helt tæt på dyrelivet i Øresund. På Øresundsakvariet kan I komme til at trykke hånd med en taskekrabbe eller tage med ud og fange dyr i Kronborgbugten. I kan også komme ud og snorkle eller komme på tur med vores 12 personers speedbåd.

Tilbud i anden kommune

• Vandtjek.dk

Tag på opdagelsesrejse, ekspedition og fangst i Danmarks mest spændende og levende natur. Med Vandtjek.dk kan I undersøge, hvordan livet og naturen har det i søer, vandhuller, vandløb og ved kysterne i Danmark. Vi har over 120.000 vandhuller, 64.000 km vandløb og 7.000 km kyststrækning, som bare venter på at blive undersøgt og passet på.