Kultur & Samfund 10 tilbud

• Skolernes-store-kampdag.jpg

Esrum Kloster & Møllegård - Skolernes store kampdag

Få historien ind gennem leg og bevægelse. Prøv kræfter med middelalderens sværeste discipliner. Kampdagen er fysiske aktiviteter som bueskydning, asværdkamp og rambuk. Discipliner, der alle har afsæt i middelalderens kamptræning og lege

• Rejsen-til-Soroe.jpg

Esrum Kloster & Møllegård - Rejsen til Sorø

Året er 1161. Biskop Absalon vil gerne have en gruppe munke og novicer med sig fra Esrum til Sorø for at oprette et nyt cistercienserkloster. Er I dygtige nok til at komme med?

• Skærmbillede 2015-10-19 kl. 22.23.13.png

Koncert med Gilleleje By- og Juniororkester

"En tur rundt i musikkens oprindelse med blanding af musikalsk oplevelse og fortælling" - Lyder det interessant? Så er vores tilbud lige noget for jer. Vi mener at kultur er for alle, og at det er mere interssant og tilgængeligt, når det bliver demonstreret af et levende orkester.

• Billede til skoletjenesten.jpg

Nivaagaards Malerisamling

Med udgangspunkt i vores faste samling og skiftende særudstillinger tilbyder vi differentieret undervisning og indfører børnene i billedanalyse og fortolkning. Børnene møder kunstens historie og oplever, hvor mange paralleller der kan drages til aktuelle og samtidige temaer.

• mindtalk_stor.png

MindTalk- workshop om selvværd

MindTalk er LMS’ selvværdsworkshop, som er en forebyggende indsats, der skal styrke børn og unges selvværd og forebygge nye tilfælde af spiseforstyrrelser og selvskade samt sikre mental sundhed hos unge generelt.

Museum Nordsjælland

Hvordan var livet i Nordsjælland for 8000 år siden – eller for 80 år siden? Kom tæt på historikerne og arkæologernes arbejde med fortiden og få pirret nysgerrigheden, når du mærker flinteøksen i hånden, skriver med griffel, læser protokoller over børnearbejdere eller står med en slidt jødestjerne.

• J. F. Willumsens Museum

J.F. Willumsens Museum tilbyder forskellige undervisningsforløb for dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser. Med afsæt i samlingen eller de skiftende særudstillinger skaber museet aldersdifferentieret undervisningstilbud, hvor kunsten formidles målrettet til børn og unge.

• svampe.jpeg

Svampejagt - Find og smag på skovens vigtigste organisme

Lær noget om svampe. Hvilke slags svampe findes der, og hvad gør de godt for? Vi mødes i skoven, og efter en introduktion går vi på jagt i skovbunden. Hvis det er et ønske, kan vi forsøge os med at smage på fangsten. Forløbet kan tilpasses mange alderstrin.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• TEKNISK MUSEUM

Skoletjenesten på Teknisk Museum udbyder en lang række af undervisningstilbud, fra Eventyr i Kandestøberiet, Opfindelser, Drømmen om af Flyve, Hjem kære hjem, til vores trafikundervisning, som tilbydes til efterhånden alle tredjeklasser i Nordsjælland. Alle vores forløb tager udgangspunkt i dialog med eleverne, og alle forløb er tilrettelagt, så de understøtter fagenes trinmål.