Smart-parat-svar med biblioteket

 • Billede_bibliotekerne.png

  Smart-parat-svar er en landsdækkende læsequiz for 6. klasser, lavet i samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, TV2 og landets børnebiblioteker.

  Ideen bag
  Ideen med quizzen er, at det at læse meget og det at suge til sig af al den viden og alle de oplevelser, der er i bøgernes verden. Det giver fordele. Signalet til de jævnaldrende er, at det er sejt at læse, at vide noget, at være ”smart” på øverste etage! Mange børn forbinder læsning med en rigtig god oplevelse. Andre synes, læsning er kedeligt og pligtbetonet. Vi ved, at kammerater og medier er vigtige påvirkningsfaktorer, når fritidsinteresser  vælges og dermed er med til at definere børn og unge som personer. 

  Smart parat Svar i undervisningen
  Brug konkurrencen i et forløb enten om lystlæsning eller læsning af faglitteratur. I kan f. eks. arbejde med at fordybe jer i emner, fremlægge for hinanden og skabe egne quizzer. Se desuden hjemmesiden for konkurrencen her til højre.

  Tid
  December - marts 2018/19     

  Varighed
  Quizzen afvikles i tre etaper:               

  1. Lokal runde d. 5. december  i Frederikssund Kommune og alle andre tilmeldte kommuner. Vinderne herfra kvalificerer sig til den regionale runde.

  2. Regional runde. Vinderen herfra kvalificerer sig til finalen.

  3. Finale  i Odense.

  Deltagere
  Der er plads til 6 hold à 5 elever, kun 1 hold fra hver klasse og der et et begrænset antal pladser. Det er først-til-mølle. 

  Bemærk
  SmartParatSvar, der lokalt afvikles af Frederikssund Bibliotekerne, samarbejder med TV2 Regionerne. Det vil I høre mere om, når I melder jer til quizzen. Som deltagere skal I være indforstået med eventuelt at blive filmet.

  GRATIS TILBUD

  Årstid

  Oktober - december

  Målgruppe

  Mellemtrin

  Fag
  • Dansk
  • Historie
  • Samfundsfag
  Se mere her
  Smart-parat-svar.jpg Smart Parat Svar
  Hvor?

  Frederikssund Bibliotekerne

  Telefonnummer

  47 35 30 19

  E-mailadresse

  prasm2@frederikssund.dk

  Kontaktperson
  peterSIV.jpg

  Peter Holm Rasmussen, børnebibliotekar og med til at afvikle SmartParatSvar quizzen. Han fortæller gerne mere om deltagelse mv.