Smart-parat-svar med biblioteket

• Billede_bibliotekerne.png

Smart-parat-svar er en landsdækkende læsequiz for 6. klasser, lavet i samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, TV2 og landets børnebiblioteker.

Ideen bag
    Ideen med quizzen er, at det at læse meget og det at suge til sig af al den viden og alle de oplevelser, der er i bøgernes verden. Det giver fordele. Signalet til de jævnaldrende er, at det er sejt at læse, at vide noget, at være ”smart” på øverste etage! Mange børn forbinder læsning med en rigtig god oplevelse. Andre synes, læsning er kedeligt og pligtbetonet. Vi ved, at kammerater og medier er vigtige påvirkningsfaktorer, når fritidsinteresser  vælges og dermed er med til at definere børn og unge som personer.

Smart parat Svar i undervisningen
    Brug konkurrencen i et forløb enten om lystlæsning eller læsning af faglitteratur. I kan f. eks. arbejde med at fordybe jer i emner, fremlægge for hinanden og skabe egne quizzer. Se desuden hjemmesiden for konkurrencen her til højre.

December - marts 2018/19

Varighed
    Quizzen afvikles i tre etaper:

1. Lokal runde d. 5. december  i Frederikssund Kommune og alle andre tilmeldte kommuner. Vinderne herfra kvalificerer sig til den regionale runde.

2. Regional runde. Vinderen herfra kvalificerer sig til finalen.

3. Finale  i Odense.

Deltagere
    Der er plads til 6 hold à 5 elever, kun 1 hold fra hver klasse og der et et begrænset antal pladser. Det er først-til-mølle.

Bemærk
    SmartParatSvar, der lokalt afvikles af Frederikssund Bibliotekerne, samarbejder med TV2 Regionerne. Det vil I høre mere om, når I melder jer til quizzen. Som deltagere skal I være indforstået med eventuelt at blive filmet.

Årstid

Oktober - december

Mellemtrin

• Samfundsfag
    Smart-parat-svar.jpg Smart Parat Svar
    Hvor?

Frederikssund Bibliotekerne

prasm2@frederikssund.dk

peterSIV.jpg

Peter Holm Rasmussen, børnebibliotekar og med til at afvikle SmartParatSvar quizzen. Han fortæller gerne mere om deltagelse mv.