Kreativitet 20 tilbud

• Nisse med fyrfadsstage.jpg

Lav en nisse i glaskunst

Glaskunst for alle (næsten). Kom og lav en sjov nisse i glasstykker. Jeg har forberedt glasset, og jeres opgave at er designe nissen.
    Den bliver efterfølgende monteret med en holder til fyrfadslys, så den kan skabe lys og glæde.

• Dansk Arkitektur Center

DAC& LEARNING, Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste, tilbyder det mest omfattende udbud af undervisningsforløb, undervisningsmaterialer og lærerkurser inden for arkitektur og byudvikling rettet mod daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser.

Tilbud i anden kommune

• Selsø Slot teatertasken.jpg

Lær dramatik, improvisation og oplæsning

TeaterTasken tilbyder kurser i dramatik, improvisation, skuespilsteknik, historiefortælling og oplæsning samt instruktion af amatører. Vi har erfaring i at undervise alle typer, bl.a amatørskuespillere, konfirmandhold og fagfolk som ønsker forskellige emner belyst, eksempelvis pædagoger omkring kropssprog og sproglig bevisthed.

• Børn Willumsen.jpg

Kunst med sanserne

En tur til J.F.Willumsens Museum er altid en stor oplevelse for de 3 til 5 årige. Farver, dimensioner og materialer samt en dialog mellem kunstformidler og børnene er med til at sætte alle sanser i spil.

• Himmelgåden.jpg

Ind i billedet

I forløbet ser vi på, hvordan et billede kan indeholde en fortælling og på, hvordan Willumsen arbejdede. Eleverne vil lære grundlæggende billedanalytiske begreber og præsenteres for værktøjer til egen billedfremstilling samt analyse af andre kunstværker. I workshoppen arbejdes der mere grundigt med begreberne igennem øvelser, gruppeopgaver og elevpræsentationer.

• thumb_3333_default_medium.jpeg

Portræt og selvportræt

Med Willumsens portrætter og selvportrætter som omdrejningspunkt går forløbet i dybden med, hvad et portræt og et selvportræt kan fortælle os. Hvad skal det bruges til, og hvad fortæller det om de tilvalg og fravalg, der ligger til grund for et portræt og selvportræt? På det arbejdende værksted uddybes emnet yderligere med egne selvportrætter.

• Selvportræt J.F..jpg

Identitet og iscenesættelse

Med udgangspunkyt i Willumsens portrætter og selvportrætter lægges der op til diskussionen af begreber som identitet og iscenesættelse.
    Desuden vil der være praktiske øvelser undervejs, hvor eleverne skal formidle og argumentere.

• jf_willumsen_4.jpg

Farvernes verden

Sammen med børnene undersøger vi hvilke betydninger, udtryk og stemninger farverne giver. Willumsens malerier er ofte meget farvestærke og de er derfor oplagte at bruge som udgangspunkt for farveundersøgelser.

I værkstedsforløbet kan børnene desuden få mulighed for at arbejde endnu mere i dybden med farveundersøgelser samt egen billedproduktion.

• Kunstmaleren_og_han_781195a.jpg

Kunstens materialer

J. F. Willumsen beskæftiger sig med mange forskellige materialer. Vi undersøger, hvordan Willumsen har brugt materialerne, og børnene får i undervisningsforløbet mulighed for at mærke på marmor, ler, gips, pigmenter og lærred, opleve forskellene samt lave forskellige øvelser.

• Ballet.jpg

Ballet for alle

Ballet kan være meget mere end tylskørt, knold og tåspidssko. Ballet kan være benhårdt og kan få selv de sejeste drenge til at få sved på panden. Med dette tilbud gives der en introduktion til dansens verden, hvor børnene lærer om bevægelse, koordination, mimik og musik.