Uddannelse 9 tilbud

• Erhvervspraktik_1.png

LO - Faglært til Fremtiden: Målrettet erhvervspraktik i udskolingen

Projektet Faglært til Fremtiden har udviklet vejledningsmaterialet ”Flere Veje til Praktik”. Materialet skal inspirere til, at flere elever kommer i praktikforløb, som er sammenhængende og målrettede den enkelte elev og hvor de aktiveres igennem forberedelse, gennemførelse og efterbearbejdning af deres forløb. Flere Veje til Praktik dækker over arbejdet med målrettet erhvervspraktik i udskolingen og rummer således 5 eksemplariske forløb for afvikling af erhvervspraktik i 8. klasse.

• 4VEJE_Afprøvning.jpg

LO - Faglært til Fremtiden: Undervisningsbaseret vejledning til U&J for 6.- 7. kl.

Vi har udviklet et undervisningsbaseret vejledningsforløb kaldet 4 VEJE. Forløbet skal på legende og levende vis introducerer eleverne til erhvervsuddannelserne og de jobmuligheder, de kan føre til. De skal lære om vejene i både uddannelse og job – men uden at sætte fokus på valget. Filosofien bag undervisningsmaterialet er, at de unge skal involveres og opmuntres til at være nysgerrige. Eleverne skal lære at sætte viden fra fagene i folkeskolen og fritiden ind i en kontekst, der omhandler job og uddannelse, og herigennem styrke deres valgkompetencer.

• lundbeck-logo-big.jpg

Sygdom, krop og kemi

Kom ud og lær om sygdom, krop og kemi hos H. Lundbeck A/S. I gennem dette fællesfaglige forløb i Fysik/Kemi, Geografi og Biologi, vil eleverne lære om kroppen og hvordan medicin virker. På virksomhedsbesøget vil de opleve, hvad H. Lundbeck A/S arbejder med inden for medicin og sundhed.

• naturvidenskab-klassisk-studieretninger.jpg

HTX'er for en dag

Som besøgselev vil du blive knyttet en HTX-elev, som vil tage sig af dig på din besøgsdag. Du vil mærke dagligdagen på HTX med en helt almindelig skoledag, og du vil have mulighed for at spørge ind til HTX blandt elever og lærere.

• Få besøg af Handelsskolen_Hillerød Handelsskole.jpg

Få Hillerød Handelsskole på besøg

Book en elev fra Handelsskolen til at undervise i udskolingen.

• Prøv kræfter med Erhvervsuddannelser_Hillerød Handelsskole.jpg

Prøv kræfter med erhvervsuddannelserne

Prøv at designe en musikfestival og se hvilke erhvervsfaglige kompetencer, der er nødvendige for at løse opgaven.

• skolensvennerlise.jpg

Skolens Venner

En skoleven er en hjælpende hånd til elever og lærere i skolen. Skolevennerne støtter med læring og sociale aktivteter gennem friviiligt arbejde i samarbejde med skolens ledelse, bestyrelse, lærere, børn, forældre og pædagoger. Arbejder desuden med støtte fra Danmarks Lærerforening.

• weibel_banner_5.jpg

Weibel Scientific

Et besøg hos Weibel Scientifics kan give eleverne et unikt indblik i, hvorledes naturvidenskab bruges i en højteknologisk virksomhed. Udover kendskab til lyd, bølger, radarer, Doppler-effekt og mange andre fysik-begreber oplever eleverne, hvordan mange forskellige faggrupper arbejder sammen om produktionen. Et besøg på Weibel er oplagt i forbindelse med et forløb om lyd og bølger eller i forbindelse med et forløb om astronomi.

• Engineer the Future - Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.