Kultur & Samfund 157 tilbud

• Teatergrad - Interaktivt teater i klasseværelset om krig – hele landet

I »Krig – i børnehøjde« tager to skuespillere eleverne i hånden, og med en fortælling om krig i et fjernt land bag høje bjerge åbner de ind til deres følelser, viden og tanker om krig – og fred.

• FaellsskabIBH_1024x543_web.jpg

Teatergrad - Interaktivt teater i klasseværelset om fællesskab – hele landet

I »Fællesskab – i børnehøjde« skabes et eventyrligt univers, hvor den store fortælling om fællesskab vokser ud af de små.

• Demokrati-i-børnehøjde2_lavweb.jpg

Teatergrad - Interaktivt teater i gymnastiksalen om demokrati – hele landet

I »Demokrati – i børnehøjde« skaber to skuespillere sammen med eleverne en fortælling, hvor demokratiet sættes på prøve, så det kan opleves, føles og mærkes på egen krop.

• Skærmbillede 2018-11-13 kl. 14.11.33.png

Danmarks banksystem - Gode Penge

Gode Penge er en nonprofit organisation, der arbejder for et demokratisk, bæredygtigt og stabilt banksystem. De private banker udbyder flere forskellige undervisningsforløb, hvori der ofte mangler nogle helt essentielle fakta og nogle demokratiske vinkler på undervisningen, hvorfor vores forløb er et vigtigt suplement.

• Kunst ud til Folket - RØVERHISTORIER TIL KUNST

Kunstnergruppen Kunst ud til Folket har skabt showet Røverhistorier til Kunst for at inspirere børn til at bruge deres egen fantasi i mødet med kunsten og med verden.

• Rytterstatue_Absalon_foto_COLOURBOX.jpg

Christiansborg Slot - Absalon – kirke, korstog og kildekritik

Absalon var en af de mest indflydelsesrige skikkelser i dansk middelalder. Det nære forhold til Kong Valdemar betød, at samarbejdet mellem stat og kirke for alvor blev styrket og formede middelaldersamfundets magtforhold.

• Gobeliner_ChristiansborgSlot_Vikingetid_foto_AdamRzepka.jpg

Christiansborg Slot - Kristus, kirke og kultur - troen i samfundet

Hvornår kom kristendommen til Danmark? Hvordan har religionen udviklet sig gennem 1000 år? Og hvilken betydning har den for danskerne i dag?

• denfrie_bygning-1250x494.jpg

Den Frie - Den Frie Udstillingsbygning – arkitektur og historie

Kom indenfor i Den Frie Udstillingsbygning, og få indblik i tankerne og historien bag det karakteristiske hus, som er tegnet af billedkunstneren J.F. Willumsen og opført i 1898.

• Untitled-1_0.jpg

Den Frie - Sans kunsten

Kan kunst opleves med ørerne eller sanses gennem næsen? Kom og vær med til at udforske samtidskunsten, når vi i fællesskab afprøver rammerne for, hvordan kunst ikke blot kan ses, men også sanses med hele kroppen.

• 9ae613190d.jpg

Frilandsmuseet - Madlavning på brændekomfur

På herregården fortælles om dagliglivet for 100 år siden. Sammen med kokkepigen og hendes hjælper laver elever mad til herskab og tjenestefolk, spiser maden i folkestuen og rydder bagefter op efter måltidet.