Kultur & Samfund 126 tilbud

• Kardemomme billede.jpg

Bellevue Teatret - Folk og Røvere i Kardemomme By

Tag hele klassen med til den hyggeligste og festligste juletradition med børneforestilling i den magiske lille Kardemomme By. Mød alle de rare, skøre og hyggelige indbyggere – skrappe Tante Sofie, den godmodige Politimester Bastian og naturligvis de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan, der lister sig af sted på tå for at stjæle og lave ballade. Velkommen til kardemommefest!

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Børnenes Madhus.jpg

Børnenes Madhus - Oplevelser, læring og samvær omkring gryderne

I Børnenes Madhus kan børn og unge hakke, snitte, smage og dufte sig igennem kurser i vores undervisningskøkken. Færdighed, råvarer og måltidet er det faglige omdrejningspunkt. Vores kurser er for skoleklasser og ligger i undervisningstiden. Kurserne supplerer det faglige indhold i fag som madkundskab, naturvidenskab, historie, fysik/kemi, biologi og geografi.

• 6f0b6627f6a7b14316a9103aa0e5026aeb1d3bcf.jpeg

Undervisningsforløb i Mindelunden: I Kvindernes Fodspor

Kom med på et besøg i Mindelundens autentiske rammer, hvor vi i dette forløb får et indblik i kvindernes rolle i den danske modstandsbevægelse i 1940’ernes besatte Danmark. Eleverne bliver en aktiv del af turen rundt i Mindelunden, hvor de biddrager med oplæg der er forberedt hjemme fra. Efter turen rundt i Mindelunden får eleverne fingre i kilder der perspektiverer kvindernes forskellige roller i modstandskampen og her bliver der rig mulighed for at analysere, diskutere og reflektere over emnet.

• Storm-P----Danmarks-foerste-tegneserietegner.jpg

Storm P. – Danmarks første tegneserietegner - Storm P. Museet

Storm P.s første stribe med ’De 3 små Mænd’ er også Danmarks første tegneserie! Med udgangspunkt i Storm P.s kendte striber taler vi om tegneseriens virkemidler og udvikling og sammenholder med nutidige tegneserier. Der afsluttes med en kreativ opgave.

• Laer-at-taenke-Storm-P--sk.jpg

Lær at tænke Storm P.'sk - Storm P. Museet

"Lær at tænke Storm P.'sk" er et tredelt innovationsforløb, der tager udgangspunkt i Storm P.s sjove opfindelsestegninger. Undervejs skal eleverne besøge Storm P. Museet og her gøre brug af det digitale læringsværktøj "Storm P. Opfindelsesværktøj".

• Skærmbillede 2019-02-28 kl. 15.16.53.png

DRAMATEKET - Biodiversitet i børnehøjde

Musikfortælling om biodiversitet. “Har du nogensinde prøvet at kigge på stjerner”? Sådan rigtig kigge på dem …? Hvis man kommer svævende oppe fra kan man se ned på vores klode…Der er gået liv i jorden”. En Musikalsk trilogi om Egetræet, Spurven og Frøen i direkte interaktion med børnene.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • DSC5926.jpg

Industrimuseet Frederiks Værk & Knud Rasmussens Hus - Knud Rasmussens Hus for børn

Knud Rasmussens historie er spændende og fascinerende. Men fortællingen handler også om Grønlands og Danmarks fælles historie, om Arktis, klimaet, dramatiske ekspeditioner og meget mere.

• livets træ stor.png

DØDENS RITUALER OG TEMAER

Vi kommer alle i kontakt med døden på et tidspunkt. Men hvad sker der egentlig, når et menneske dør? Hvilke ritualer har vi ved en begravelse? Ved en rundvisning på udstillingsstedet Funebariet, får eleverne mulighed for at tage hul på svære emner  som død, sorg og begravelse på en rolig og oplysende måde.

• Fagpersoner
    • Ungdomsuddannelser
  • Rejsen-til-Soroe.jpg

Esrum Kloster & Møllegård - Rejsen til Sorø

Året er 1161. Biskop Absalon vil gerne have en gruppe munke og novicer med sig fra Esrum til Sorø for at oprette et nyt cistercienserkloster. Er I dygtige nok til at komme med?

• Krigsjournalister.jpg

Krigsmuseet - Krigsjournalister

Eleverne rapporterer ”live” med iPads fra en krig: Stormen på Dybbøl i 1864, Afghanistan i dag – der er frit valg blandt 500 års danske krige!