Louisiana - JENS ADOLF JERICHAU

thumb_256_admin.jpeg

Louise Hauerberg
    Leder af Børnehuset
    Kontakt Louise hvis I har spørgsmål til undervisningen.
    lha@louisiana.dk

Jerichau hvid.jpg

Jens Adolf Jerichau (1890-1916) er en enestående figur i dansk kunsthistorie, som på trods af en kort karriere nåede at skabe et meget betydningsfuldt og intenst værk. Han blev en inspiration for senere generationer af danske malere, ikke mindst de to centrale figurer Asger Jorn og Per Kirkeby.

Udstillingen beskriver Jerichaus rivende kreative udvikling, sideløbende med at hans korte og tragiske livshistorie foldes ud (Jerichau begik selvmord i Paris i 1916) – heriblandt hans venskab med Axel Salto og mødet med Pablo Picasso, som begge fik stor kunstnerisk betydning for ham.

Jerichau forholdt sig til kunsthistoriens store mestre og kopierede deres billeder, ligesom han gendigtede antikkens myter og bragte dem ind i sin samtid. Vi ser ikke meget af det moderne liv som sådan i hans billeder. Snarere er det en ny tids tilstand, som kunstneren beskriver gennem sine klassiske forlæg.

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

BETALINGSFORLØB

1 time 400 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 800 kr. 2 timer (for 0.-1. klasse): 775 kr.

Årstid

Hele Året

• 0. klasse
    • 1. klasse