Fredensborg Naturskole – SVAMPE 6. – 7. klasse
Temaet omkring svampe beskæftiger sig med de mest genkendelige og spiselige svampe. Der findes spisesvampe i skoven det meste af året, men fra august til oktober finder du flest, afhængig af vejret.
I forløbet arbejdes der ud fra færdigheds- og vidensmål for faget madkundskab. Der er selvfølgelig også en naturfaglig tilgang, som her ikke er beskrevet, da sankning i skolesammenhæng trækker mod netop madkundskab. Formålet er at eleverne får et naturligt forhold til de vilde svampe, og at de får afmystificeret det at samle spisesvampe, ikke er farligt, hvis man har lidt viden omkring svampene. Samtidig rettes fokus mod det enorme gratis og bæredygtige spisekammer som omgiver os.
Det kræver tålmodighed og træning, at blive en god svampefinder, og vi håber at dette forløb kan få børnene og resten af familien ud som svampejægere. Mange svampe kan spises, men vi fokuserer igen på dem der kan give en smagsmæssig oplevelse.
Det at sanke bæredygtigt, og færdes i naturen på en hensigtsmæssig måde, er en del af denne undervisning.
Der samles selvfølgelig svampe over en lang sæson, og det kan samtidig give anledning til flere ture over et skoleår.
Eleverne tilbereder simpel mad med udgangspunkt i hvad de har fundet i sæsonen, og kan evt. bringe svampe med hjem til madkundskab, og udfolde sig der.
Tidspunkt
Målgruppe
Fag
Max. antal børn
Varighed
Hvor?
Planteavlsstationen Humlebæk, eller efter aftale
Telefonnummer
Webside
E-mailadresse
Kontaktperson
Ulrik Engkær Hansen
Lærer/naturfagsvejleder