Fagbevægelsens Skoletjeneste

På jeres skole

skoletjeneste@hk.dk

trine-thomhav-hk-ungdom-sort-hvid

Kontakt projektleder og underviser Trine Thomhav på 33304837 eller skoletjeneste@hk.dk

Hvad handler undervisningen om?

I Fagbevægelsens Skoletjeneste underviser vi i rettigheder og pligter i fritidsjob og fagforeningers rolle i det danske samfund og for den enkelte. Eleverne lærer om konkrete rettigheder, som de skal være opmærksomme på i deres fritidsjob og i fremtiden, når de bliver etableret på arbejdsmarkedet. Vi tager også samfundsbrillerne på og arbejder med begreberne i Den Danske Model. Vi bruger konkrete eksempler fra virkeligheden for at gøre det nærværende for eleverne. Vi arbejder med begreber som arbejdsmarkedets parter, trepartsforhandlinger, strejke, lockout, lovgivning og overenskomst.

Hvordan foregår undervisningen?

I Fagbevægelsens Skoletjeneste skaber vi undervisning, der er i øjenhøjde med eleverne. Vi arbejder med et dialog- og forhandlingsspil, som sikrer, at eleverne kommer på banen og tager aktivt stilling til de emner og problemstillinger, vi arbejder med i undervisningen. Vi underviser flersidet og elsker, når vi bliver udfordret på vores holdninger. Vi ønsker at bidrage til de unges evne til at tage aktivt stilling til deres egen situation og give dem muligheder for at handle. Det vigtigste for os er at skabe indsigt og nysgerrighed hos eleverne. Det gør vi gennem undervisning, der sætter fokus på dialog, debat og deltagelse.

Hvem underviser?

I Fagbevægelsens Skoletjeneste har vi et stort underviserkorps bestående af engagerede unge mennesker i alderen 20-30 år. Alle vores undervisere er drevet af lyst og engagement til at undervise og formidle. Underviserne gennemgår forud for undervisningen grundig uddannelse, hvor de bliver klædt på til at stå i klasselokalerne. Underviserne er uddannet til at bringe deres egen person i spil i undervisningen og være gode rollemodeller for eleverne. Det synes vi er vigtigt, fordi det skaber et trygt læringsmiljø, hvor elever kan stille spørgsmål, og der er rum til debat og dialog.

GRATIS FORLØB

Årstid