"i 2050" - et video, lyd og danseværk fra de unge til Egedals politikere

Koreograf og kunstnerisk leder
    recoil performance group

www.recoil-performance.org

Fire professionelle scenekunstnere fra det prisvindende dansekompagni recoil performance group, står bag dette forløb som give eleverne en unik mulighed for at arbejde med bevægelse, videokunst og ord.

Forløbet arbejder med drømme og frygt for fremtiden hos eleverne, og hvordan dette kan blive til deres eget videoværk som til sidst vises på Egedal Rådhus den 13. - 14. november 2020.

I forløbet vil eleverne arbejde sammen med professionelle scenekunstnere om at skabe et video og lydværk, der handler om de unges håb eller frygt for den fremtid, de går i møde.

Temaet er: det værste og det bedste, der kan ske i fremtiden.

Første workshop (ca. 2-3 timer):
    Fysiske workshops og træning for eleverne med to formål:

- At eleverne stifter bekendtskab med dansens og koreografiens værktøjer. De lærer at sanse igennem kroppen, og at give udtryk for deres følelser og tanker igennem kroppen.

- At eleverne introduceres for brugen af stemme og tekst og at bruge ord til at udtrykke en idé eller en følelse i sammenhæng med bevægelse.

Anden workshop (ca. 6-8 timer):
    Elevernes egen kreative proces hvor vi arbejder indelt i mindre grupper. Grupperne skal i fællseskab finde frem til en fantasi om det værste og en fantasi om det bedste, der kan ske i fremtiden.  De bruger deres egne tanker, men de kommer også til at interviewe kammerater og andre i deres nærmiljø. Workshoppen slutter med, at grupperne bliver enige om to fantasiscenarier (én om det værste og én om det bedste) som de vil gå videre med.

Tredje workshop (ca. 10-14 timer):
    Det konkrete udtryk. Vi gør brug af redskaberne fra den første workshop, og henter indhold fra den anden workshop til skabe en video der portrætterer henholdsvis det bedste og det værste, der kan ske i fremtiden set fra elevernes perspektiv.

Alt efter hvad der er muligt, kan vi justere forløbets omfang og dermed også varighed af de enkelte workshops, så de passer ind i undervisningen.

Forløbene er muliggjort økonomisk via midler fra Statens Kunstfonds huskunstnerordning, som vi har søgt til dette projekt, og været så priviligerede at få tildelt. Der er midler til at afholde forløb med fem klasser og deres lærere i ovennævnte skala. Det er først til mølle, og vi glæder os! :)

GRATIS FORLØB

Årstid