Kultur & Samfund 14 tilbud

KIRKEBESØG ELLER BESØG AF EN PRÆST

Som præster i Store Magleby Kirke, står vil rådighed for klassebesøg i kirken, hvor vi kan fortælle om kirkens historie, kirkens brug, ritualer og deres historie, og kristendommens historie. Vi står også til rådighed, i forbindelse med sorg og dødsfald og kommer gerne på klassebesøg, hvis der er behov for det.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Digital Dåb 2.jpg

FAST FORLØB FOR 9. KL.: DIGITAL DÅB

De unge får information om Digital Post fra det offentlige, og de får praktisk hjælp til at oprette en digital postkasse. Gennemføres i samarbejde med Borgercentret

• Forside - Tom Dåse-fagbog.PNG

Fagbog om genanvendelse: Tom Dåse og hans genan-venner

"Tom Dåse og hans genan-venner" er titlen på en gratis fagbog, der giver dine elever solid faglig indsigt i hvad genanvendelse af flasker og dåser er – hvorfor det er vigtigt, og hvad emballagerne er lavet af. Bogen, der er udviklet af Dansk Retursystem, er målrettet 2.-4. klassetrin.

• drs_web_banner_forside.png

Mission Possible: Skolemateriale om miljø og klima

Vær med til at teste Dansk Retursystems nye skolemateriale og tag dine elever med på en mission. Her vil I opdage, hvor mange klimavenlige ting, I allerede gør. Og I vil blive inspireret til, hvordan I kan gøre en forskel i jeres hverdag for at sikre, at Jorden får det bedre. Materialet er målrettet børn i 5.-7. klasse.

• Førstehjælp.jpg

Fast forløb for 6. kl.: Førstehjælp

Eleverne får undervisning i forebyggelse og udøvelse af førstehjælp. Undervisningen er bygges op af teori og praksis samt cases.

• Skærmbillede 2016-06-08 kl. 10.53.43.png

Undervisningsmateriale LGBT menneskerettigheder

Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i filmen Misfits. Filmen handler om tre amerikanske teenagere, der springer ud som homoseksuelle i det konservative og religiøse bibelbælte i USA. Undervisningsmaterialet sætter fokus på samfundets normer og forskelsbehandling. Øvelserne i materialet inddrager elevernes egne oplevelser og tanker om seksualitet, køn, religion, familie og diskrimination og normer i vores samfund.

• tortur.png

Undervisningsmateriale om tortur

Amnestys undervisningsmaterialet om tortur giver en introduktion til menneskerettighederne og bekæmpelse af tortur. Materialet består af seks temaer, herunder hvad tortur er, hvem det går ud over, og hvad der skal til for at forhindre tortur. Hæftet indeholder en række pædagogiske øvelser og arbejdsark til eleverne.

• ytringsfrihed.png

Undervisningsmateriale om ytringsfrihed

Amnestys undervisningsmaterialet om ytringsfrihed giver en introduktion ti menneskerettigheder og retten til at ytre sig. Materialet består af seks emner, herunder hvad ytringsfrihed er, hvorfor vi har det og om grænserne for ytringsfrihed. Hæftet indeholder en række pædagogiske øvelser og arbejdsark til eleverne.

• DSC_0383.jpg

Kongelundsfort - historisk rundvisning

Kongelundsfortet var aktivt i tre krige, men var heldigvis aldrig i kamp. På ca. 45 minutter får I et indtryk af fortet og dets historie.

• Smart Parat Svar 2015 Dragør.JPG

FAST FORLØB FOR 6. KL.: SMART PARAT SVAR

Smart Parat Svar er en læse- og vidensquiz for 6. klasser, hvor man kan få mulighed for at dyste lokalt, regionalt og nationalt.  Formålet er at sætte fokus på læselyst, og at det er sjovt at lære.