15. juni fonden – Kikkertbrug og fuglesafari

Kontakt

Forløbet 15. juni fonden – Kikkertbrug og fuglesafari kan kontaktes ved at udfylde nedenstående formular

Husk at udfylde dit navn
Husk at udfylde en korrekt email adresse
Husk at udfylde dit telefonnummer
Husk at skrive din besked
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes
Vi kan ikke sende din besked. Prøv venligst igen.

Din besked er sendt afsted

Lær at bruge en kikkert og se hvilke fuglearter du kan finde.

Hvordan indstiller jeg og fokuserer med en kikkert? Hvilke fugle finder jeg omkring mig, og hvordan ser jeg forskel på de forskellige arter?

Forløbet starter med at eleverne lærer at bruge en kikkert. Herunder hvordan de justerer og tilpasser den til dem selv, samt hvordan man fokuserer med kikkerten.

Til de indledende øvelser bruges ophængte billeder, som eleverne skal finde, fokusere på med kikkerten og efterfølgende beskrive. Herunder snakker vi identificering af fugle, og hvilke karakteristika/kendetegn der er vigtige. Ex. farve på næb, hals og vinger. 

Når eleverne har fået styr på brugen af kikkerten skal de på fuglejagt i Arboretet på egen hånd. Udstyret med kikkert, bog og arbejdsark skal fuglene findes, observeres og bestemmes. Hvilke arter kan I finde? Hvem finder mon flest forskellige arter? 

Den indledende del af forløbet med kikkertbrug foregår sammen med naturformidleren. Anden halvdel af forløbet – Fuglesafarien – foregår uden formidleren, og varetages selv af lærer og elever. Skolestuen kan bruges under hele forløbet.

Det underliggende tema i forløbet er biotop- og artsdiversitet. Forskellige arter findes i forskellige biotoper, og ved at bevæge sig gennem Arboretet, vil eleverne opleve forskellige biotoper og arterne tilknyttet disse. Ved søerne findes ænder og svaner (og hvis man er meget heldig også isfuglen); Stor flagspætte findes ved samlinger af store gamle træer; Fuglekongen ved gammel granbevoksning. I Arboretet findes mange forskellige biotoper, og ved at undersøge disse, har man ligeheden for at finde mange forskellige arter.

 

Tidspunkt
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
Målgruppe
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Fag
Natur og teknologi
Max. antal børn
25
Varighed
1 1/2 time
Gratis
Hvor?

Aboretet

Arboretvej 2
2970 Hørsholm

Telefonnummer

46 40 00 42

E-mailadresse

dag.flemmer@15junifonden.dk

Kontaktperson
Dag Flemmer

Naturformidler

Se alle forløb fra

15. Juni Fonden

Thomas Rasmussen
Kontakt Skolen i Virkeligheden
Thomas Rasmussen

Ring på 91 32 58 31 eller skriv til mig på thomas@skolenivirkeligheden.dk, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til Skolenivirkeligheden.dk. Det er også mig du skal kontakte, hvis du har brug for hjælp til at oprette et tilbud, mangler et tilbud, eller hvis du har brug for hjælp til, hvordan du retter i et allerede eksisterende tilbud.

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du børnene med at få nye oplevelser på skemaet.

Skolenivirkeligheden.dk arbejder på at få et så bredt netværk som muligt, med en masse spændende forløb. Vi er en fælleskommunal portal, der ud over at have egne lokale forløb, deler regionale og landsdækkende forløb. Er I som kommune interesserede i, at få jeres lokale forløb på skolenivirkeligheden.dk, så tag kontakt til os for at høre mere.