SØG BLANDT VORES 98 TILBUD

• Røde kors VR.jpg

Røde Kors Oplevelsen

Autentisk nødhjælpsudstyr fra før og nu, virtual reality og krævende dilemmaspil i en ny og spændende udstilling. Røde Kors Oplevelsen er en udstilling spækket med spændende, ny teknologi og fængende formidlingsformer.

• Besøg en byggeplads og lær om håndværkernes opgaver

Book et besøg i Byggeboxen og kom helt tæt på byggeriet af fremtidens forstad Nærheden i Hedehusene.

Se et indslag fra Tv2 Lorry om hvorfor vi har Byggeboxen og følg en 6. klasse: https://www.tv2lorry.dk/nyheder/03-04-2018/1930/kom-med-i-byggeboxen?v=1_riq0hmx5&autoplay=1#player

Forløbene på byggepladsen foregår mandage og onsdage kl. 10.00-13.30.

• Kian_Sune_bronze_Talentspejderne2.jpg

Jeg er ung i Ballerup og jeg har brug for en frivillig mentor

En opfordring til dig og dine kolleger til at hjælpe en ung på vej til uddannelse og job.

Som mentor for en ung står du ikke alene i din indsats. Med Talentspejderne i ryggen, vil du gennemføre et veldokumenteret talentprogram. Du hjælper den unge med at finde sine evner og talenter så uddannelse og et job bliver målet for den unge.

• Røde kors VR.jpg

Røde Kors - materialer til undervisning

act MODIG - gratis materiale om at hjælpe alle, uanset hvem der har behov.

Bestil act MODIG her: Vælg mellem flere forskellige kategorier og emner, som eleverne kan arbejde med. Der hører lærervejledning med.

act MODIG handler om at hjælpe, selvom det kan være svært. Det ved Røde Kors alt om. Vi hjælper nemlig alle mennesker, der har brug for hjælp – uanset, hvem det er, eller hvor de kommer fra.

• finn herman.gif

Leg med Finn Herman

Vi læser bogen om krokodillen Finn Herman, der er ejet af en fin dame med pink hår og tøj. Finn Herman elsker at gå i byen med den fine dame, for i byen kan man møde mange spændende mennesker og dyr. Som undervejs i bogen på magisk vis forsvinder, imens krokodillen bliver større og større.

• Manchetbillede Sorg indskolling Endelig 2.jpg

Sorg og livsmod -Når de mindste mister

Forløb til indskolingen om alle de former for sorg, der kan ramme os i livet, hvordan vi snakker om dem sammen, så sorg ikke bliver til isolation eller tavshed. Vi har fået lavet to små tegnefilm, eleverne kan relatere til og som kan kickstarte snakken og forløbet.

• palæstina small.jpg

Hvor langt kan man gå? -Et projekt om det hellige

Hvor langt kan man gå?  -  et projekt om det hellige og dets politiske betydning for Israel-Palæstina-konflikten

I dette projekt tages der afsæt i Jerusalem som helligsted for de tre store monoteistiske religioner jødedom, kristendom og islam. Hvad betyder Klippemoskeen, Grædemuren og Gravkirken for de troende, og hvilken betydning har de forskellige forestillinger om det hellige for konflikten mellem parterne på stedet? Er den primært religiøst eller politisk betinget?

Udbydes af Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup-Furesø Provsti

• noget på hjerete.jpg

At have noget på hjerte. Breve i bibelen og mellem mennesker

At have noget på hjerte – Breve i bibelen og mellem mennesker. Vi lever i en tid, hvor kommunikationen går stærkt og hvor eleverne – også på mellemtrinnet – er hurtige på tasterne. De sms’er og chatter på livet løs. Forløbet her vil gerne tage dem med ind i brevets verden. Den langsomme kommunikationsform, hvor man skal tænke inden man skriver og ikke bare kan trykke på delete.

Forløbet udbydes af Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti.

• vand.jpg

Vand -betingelse for- og trussel mod- liv

Kan der eksistere liv uden vand? Kan en plante få for meget vand? Og hvorfor spiller vand så stor en rolle i de fleste religioner? Gennem projektet får eleverne et dobbeltblik på fænomenet vand –dels nogle konkrete oplevelser med vand og dets tilstandsformer, dels viden om vandets symbolske betydning.

Forløbet udbydes af Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti

• Hanne Rix m bog og smil.png

Forfatter arrangement for 5. klasser

Fantasy forfatteren Hanne Lykke Rix fortæller om sin passion at skrive bøger og hvordan hun henter inspiration og arbejder i sin kreative skriveproces. Hun har bl.a. skrevet serien ”Kongestenen”, som foregår i et middelalderligt univers og delvist er blevet skrevet på Ballerup Bibliotek.