SØG BLANDT VORES 109 TILBUD

• logolillePNG.png

Ballerup Mesterskaberne i Oplæsning for 6. klasser

Kom til Book Talk med fokus på oplæsning. I anledning af Ballerup Mesterskaberne i Oplæsning 2019 inviterer Ballerup Bibliotek i uge 9 – 12 6. klasserne til en Book Talk på biblioteket.

• Djævlekrigen spil.png

Den store djævlekrigsspillet

Deltag i et djævelsk dilemma-spil, der er opbygget over Kenneth Bøgh Andersens fantastiske seks binds serie ”Den store djævlekrig”.

• 2016-03-16 14.11.22.jpg

Kulturkroen - Skoletjenesten Pederstrup

En vinterdag i 1977 afbrød en gruppe unge et kommunalbestyrelsesmøde i Ballerup. De kæmpede for ”Kulturkroen”, men blev mødt med vrede og politihunde. Drømmen om et fristed for de unge var knust. Læserbreve, plakater, musikfestival, demonstrationer og husbesættelser var andre måder de unge brugte til at tale deres sag.  Men hvor går grænsen for protesten? Hvor langt vil I gå i kampen for jeres meninger og drømme? For jeres sted?

• Skoledag 1916 - drenge (540x405).jpg

Skoledag anno 1910 - Skoletjenesten Pederstrup

Hvordan var det egentlig at gå i skole før i tiden? Gennem rollespil prøver eleverne en skoledag som den var for 100 år siden. Iført autentisk tøj skriver de med pen og blæk, regner på tavle og møder en striks lærer ved kateteret i den gamle skolestue. I skolegården leger de gamle sanglege, triller med tøndebånd og spiller med hønseringe.

• jan12 089 540.jpg

Istidsjæger - Skoletjenesten Pederstrup

Tag med tilbage til tiden, hvor enorme kræfter formede vores landskab, hvor kæmpestore dyr vandrede rundt på tundrasletterne, og hvor de første mennesker indtog det der senere skulle blive Danmark. Vi ser på de spor som gletsjerne har efterladt i landskabet omkring os og prøver at forstå, hvordan is og vand kan ændre landets form. Derefter cykler vi til Pederstrup, hvor vi tager rollen som de tidligste rensdyrjægere. Vi undersøger hvordan de levede og hvad de spiste.

• lam i græsset (540).jpg

Får på tværs - Skoletjenesten Pederstrup

Hvor kommer får fra, og hvilke produkter får vi fra dem? Hvordan kan de bruges i naturpleje? Hvorfor var får så vigtige før i tiden, og hvordan bliver fårets uld til tøj? Vi taler om avl, menneskers brug af får før og nu og besøger fårene. Eleverne undersøger biodiversiteten på et afgræsset område, og bagefter er der fokus på uld og processen fra får til tøj.

• høne 540.jpg

Hønsefødder og påskeæg - Skoletjenesten Pederstrup

Mød hønsene i Pederstrup og få svar på, hvorfor vi har en junglefugl gående rundt på gårdspladsen, hvad der sker inde i et æg, og hvad æg og kyllinger egentlig har med påske at gøre? Vi farver vores egne påskeæg og leger påskelege som i gamle dage.

• blå bille 540.jpg

Krible Krable - Skoletjenesten Pederstrup

Vi går på jagt efter insekter og smådyr og studerer dem med lup og bestemmelsesnøgler. Eleverne arbejder sammen i små grupper og vælger sammen et dyr, som de bliver eksperter i. Undervejs kan vi tale om dyregrupper, føde, forvandling og andre relevante emner, og der bliver også plads til bevægelse og leg

• gråkrage 540.jpg

Fugleløb i skoven - Skoletjenesten Pederstrup

Hvad skal der til for at klare sig igennem vinteren, hvis man er en fugl? Det har I nu mulighed for prøve på egen krop i dette undervisningsforløb. Eleverne skal, i rollen som forskellige fugle, finde vej gennem skoven med kort og kompas. Undervejs skal de indsamle føde og undgå selv at blive føde for spurvehøgen. Hvor mange vil overleve og undgå sult, udmattelse og rovdyr?

• musvit 540.jpg

Vinterfugle - Skoletjenesten Pederstrup

Eleverne lærer nogle af de almindelige fugle i vinterlandskabet og på foderbrættet at kende gennem historier, aktiviteter og leg. Vi taler også om fjerdragtens opbygning og hvad der skal til for at overleve vinteren. Til sidst laver eleverne foderkogler med fedt og frø, som kan tages med hjem.