SØG BLANDT VORES 110 TILBUD

• elektronica.jpg

Elektronica

Rigtig meget af den musik vi lytter til i dag er ikke spillet på ”rigtige” instrumenter men produceret elektronisk.  Ved hjælp af iPads med de nyeste musik-apps installeret, vil vi kaste os ud i at komponere og producere musik og introducere begreber som beats, flow og samples.

• dansematematik3.jpg

Dansematematik

Eleverne får via krop og bevægelse en forståelse for, hvordan man gestalter matematiske begreber i grupper, individuelt og i forhold til rummet og andre og udvikler derigennem kreativi-teten i samarbejde med andre.
 En nytænkende, kreativ og logisk undervisningsform.

• børn pilgrim.jpg

Bøn og fødder. På Pilgrimstur i Ballerup.

I 1000-vis af år har mennesket vandret til hellige steder.Tag eleverne med ind i pilgrimmenes verden, følg middelalderens pilgrimme og undersøg, hvorfor ondt i fødderne er godt for sjælen.

På rejsen besøger vi præsten i Ballerup Kirke og en pilgrim i Ballerup Pilgrimshus. Materialer til før og efter vandringen.

• thumb_2749_default_medium.jpeg

Ballet

Ballet kan være meget mere end tylskørt, knold og tåspidssko. Ballet kan være benhårdt og kan få selv de sejeste drenge til at få sved på panden. Med dette tilbud gives der en introduktion til dansens verden, hvor børnene lærer om bevægelse, koordination, mimik og musik.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • logolillePNG.png

Ballerup Mesterskaberne i Oplæsning for 6. klasser

Kom til Book Talk med fokus på oplæsning. I anledning af Ballerup Mesterskaberne i Oplæsning 2019 inviterer Ballerup Bibliotek i uge 9 – 12 6. klasserne til en Book Talk på biblioteket.

• Djævlekrigen spil.png

Det store djævlekrigsspil

Deltag i et djævelsk dilemma-spil, der er opbygget over Kenneth Bøgh Andersens fantastiske seks binds serie ”Den store djævlekrig”.

• 2016-03-16 14.11.22.jpg

Kulturkroen - Skoletjenesten Pederstrup

En vinterdag i 1977 afbrød en gruppe unge et kommunalbestyrelsesmøde i Ballerup. De kæmpede for ”Kulturkroen”, men blev mødt med vrede og politihunde. Drømmen om et fristed for de unge var knust. Læserbreve, plakater, musikfestival, demonstrationer og husbesættelser var andre måder de unge brugte til at tale deres sag.  Men hvor går grænsen for protesten? Hvor langt vil I gå i kampen for jeres meninger og drømme? For jeres sted?

• Skoledag 1916 - drenge (540x405).jpg

Skoledag anno 1910 - Skoletjenesten Pederstrup

Hvordan var det egentlig at gå i skole før i tiden? Gennem rollespil prøver eleverne en skoledag som den var for 100 år siden. Iført autentisk tøj skriver de med pen og blæk, regner på tavle og møder en striks lærer ved kateteret i den gamle skolestue. I skolegården leger de gamle sanglege, triller med tøndebånd og spiller med hønseringe.

• jan12 089 540.jpg

Istidsjæger - Skoletjenesten Pederstrup

Tag med tilbage til tiden, hvor enorme kræfter formede vores landskab, hvor kæmpestore dyr vandrede rundt på tundrasletterne, og hvor de første mennesker indtog det der senere skulle blive Danmark. Vi ser på de spor som gletsjerne har efterladt i landskabet omkring os og prøver at forstå, hvordan is og vand kan ændre landets form. Derefter cykler vi til Pederstrup, hvor vi tager rollen som de tidligste rensdyrjægere. Vi undersøger hvordan de levede og hvad de spiste.

• lam i græsset (540).jpg

Får på tværs - Skoletjenesten Pederstrup

Hvor kommer får fra, og hvilke produkter får vi fra dem? Hvordan kan de bruges i naturpleje? Hvorfor var får så vigtige før i tiden, og hvordan bliver fårets uld til tøj? Vi taler om avl, menneskers brug af får før og nu og besøger fårene. Eleverne undersøger biodiversiteten på et afgræsset område, og bagefter er der fokus på uld og processen fra får til tøj.