Samfund og Historie 31 tilbud

• 2016-03-16 14.11.22.jpg

Kulturkroen - Skoletjenesten Pederstrup

En vinterdag i 1977 afbrød en gruppe unge et kommunalbestyrelsesmøde i Ballerup. De kæmpede for ”Kulturkroen”, men blev mødt med vrede og politihunde. Drømmen om et fristed for de unge var knust. Læserbreve, plakater, musikfestival, demonstrationer og husbesættelser var andre måder de unge brugte til at tale deres sag.  Men hvor går grænsen for protesten? Hvor langt vil I gå i kampen for jeres meninger og drømme? For jeres sted?

• Skoledag 1916 - drenge (540x405).jpg

Skoledag anno 1910 - Skoletjenesten Pederstrup

Hvordan var det egentlig at gå i skole før i tiden? Gennem rollespil prøver eleverne en skoledag som den var for 100 år siden. Iført autentisk tøj skriver de med pen og blæk, regner på tavle og møder en striks lærer ved kateteret i den gamle skolestue. I skolegården leger de gamle sanglege, triller med tøndebånd og spiller med hønseringe.

• lam i græsset (540).jpg

Får på tværs - Skoletjenesten Pederstrup

Hvor kommer får fra, og hvilke produkter får vi fra dem? Hvordan kan de bruges i naturpleje? Hvorfor var får så vigtige før i tiden, og hvordan bliver fårets uld til tøj? Vi taler om avl, menneskers brug af får før og nu og besøger fårene. Eleverne undersøger biodiversiteten på et afgræsset område, og bagefter er der fokus på uld og processen fra får til tøj.

• Kulturkroen ryddes 03 (13. januar 1977; Ballerup Bladet).jpg

Kulturkroen. Skoletjenesten Pederstrup

Tag eleverne med tilbage til dengang Ballerup Kommune sprang ud som teeanger i 70'erne oliekrise, ungdomsarbejdsløshed og ungdomskulture.

• Dåb af Sæbekassebiler_0108.JPG

Julegys og vintermørke

Juleudstilling og julejagt om julens folkelige overtro på landet i 1700- og 1800-tallet. På egen hånd i åbningstiden - bare kig forbi! Periode fra torsdag den 15. november til fredag den 21. december.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Røde kors VR.jpg

Røde Kors Oplevelsen

Autentisk nødhjælpsudstyr fra før og nu, virtual reality og krævende dilemmaspil i en ny og spændende udstilling. Røde Kors Oplevelsen er en udstilling spækket med spændende, ny teknologi og fængende formidlingsformer.

• Manchetbillede Sorg indskolling Endelig 2.jpg

Sorg og livsmod -Når de mindste mister

Forløb til indskolingen om alle de former for sorg, der kan ramme os i livet, hvordan vi snakker om dem sammen, så sorg ikke bliver til isolation eller tavshed. Vi har fået lavet to små tegnefilm, eleverne kan relatere til og som kan kickstarte snakken og forløbet.

• palæstina small.jpg

Hvor langt kan man gå? -Et projekt om det hellige

Hvor langt kan man gå?  -  et projekt om det hellige og dets politiske betydning for Israel-Palæstina-konflikten. I dette projekt tages der afsæt i Jerusalem som helligsted for de tre store monoteistiske religioner jødedom, kristendom og islam. Hvad betyder Klippemoskeen, Grædemuren og Gravkirken for de troende, og hvilken betydning har de forskellige forestillinger om det hellige for konflikten mellem parterne på stedet? Er den primært religiøst eller politisk betinget?

• noget på hjerete.jpg

At have noget på hjerte. Breve i bibelen og mellem mennesker

At have noget på hjerte – Breve i bibelen og mellem mennesker. Vi lever i en tid, hvor kommunikationen går stærkt og hvor eleverne – også på mellemtrinnet – er hurtige på tasterne. De sms’er og chatter på livet løs. Forløbet her vil gerne tage dem med ind i brevets verden. Den langsomme kommunikationsform, hvor man skal tænke inden man skriver og ikke bare kan trykke på delete.

Forløbet udbydes af Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti.

• vand.jpg

Vand -betingelse for- og trussel mod- liv

Kan der eksistere liv uden vand? Kan en plante få for meget vand? Og hvorfor spiller vand så stor en rolle i de fleste religioner? Gennem projektet får eleverne et dobbeltblik på fænomenet vand –dels nogle konkrete oplevelser med vand og dets tilstandsformer, dels viden om vandets symbolske betydning.

Forløbet udbydes af Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti