Samfund og Historie 56 tilbud

• rigsarkivet - Hvor-finder-du-Danmarkshistorien.jpg

Rigsarkivet - Hvor finder du Danmarkshistorien?

Kom på tur i Rigsarkivets magasiner. Her kan eleverne se, hvor kilderne til viden om Danmarkshistorien findes. I den forbindelse kigger vi nærmere på en beretning, fotos og en politirapport fra besættelsesårene 1940-45.

• Witch-scene2.jpg

Heksejagt – kildekritik og historiske problemstillinger

Tag eleverne med tilbage til Christian d. 4.s Danmark, hvor hekseafbrændingerne blomstrede. Men hvorfor var man egentligt bange for hekse og hvem blev anklaget for hekseri? Og findes der hekse i dag? Støv elevernes kildekritiske kompetencer af og giv dem mulighed for at arbejde med historiske problemstillinger.

Tilbud fra Ballerup Bibliotekerne

• Nordatlanten - troldeskole_0.jpg

Nordatlantens Brygge - Den islandske troldeskole

Hvordan ser en islandsk trold ud? Hvad er hans livret? Og hvorfor er islandske trolde så gode venner med søpapegøjer? Besøg Den Islandske Troldeskole på Nordatlantens Brygge, og blive klogere på islandsk undergrund og overtro.

• Nordatleanten - faeroeernes-g-uld-960x370_1_0.jpg

Nordatlantens Brygge - Færøernes (G)uld

Med ulden som omdrejningspunkt fortæller vi en central del af Færøernes historie. Undervejs får eleverne næsen og fingrene i ulden og udforsker, hvad materialet kan, og hvordan det forarbejdes.

• Nordatlanten - Myter-og-mundtlige-fortaellinger.jpg

Nordatlantens Brygge - Myter og mundtlige fortællinger

Hvad er myter, og hvilken kulturel betydning har myter haft i de nordatlantiske lande? Eleverne arbejder aktivt med myter og egne fortællinger. Undervisningsforløbet kan inddrages i dansk og billedkunst og kan tilpasses den enkelte gruppe efter aftale inden besøget. Forløbet kan f.eks. kombineres med genreforløb om myter og sagn, folkeeventyr og kunsteventyr.

• Nordatlanten - Kosmisk-Rum-og-nordiske-fortaellinger.jpg

Oplev Nordatlanten!

Hvordan smager tang? Hvor blødt føles sælskind? Hvor stor er en isbjørn? Oplev Nordatlanten på Nordatlantens Brygge på Christianshavn.

• abh-rød-slide-u-tekst-960x370-test.jpg

Nordatlantens Brygge: Samtidskunst – i dialog med kunsten

Med udgangspunkt i husets aktuelle udstillinger går vi på opdagelse i kunsten og skal bl.a. snakke om teknikker og udtryk. Vi dykker ned i nordatlantisk samtidskunst og aktuelle tendenser, samtidig med at de udstillede værker sættes i spil.

• Flugt og forfoelgelse  foer og nu.jpg

Flugt og forfølgelse - fortid og nutid

Forfølgelse har altid været et grundvilkår i jødernes historie. Hvad skyldes dette? Har vi lært af historien? Vi berører bl.a. antisemitismens udvikling, de danske og europæiske jøders vilkår og fordomme i dag.

• Dansk-joede-i-dag.jpg

Dansk jøde i dag?

Hvordan er det at være jøde i Danmark i dag? Kan man være både dansk og jøde? Er der udfordringer forbundet med at være jøde - hvilke? Hvordan takler jøderne de udfordringer?

• Danske-joeder-gennem-tiderne.jpg

Danske jøder gennem tiderne

I forløbet ser vi på, hvordan jøderne gennem tiden har bidraget til det omgivende danske samfund, og hvordan det danske samfund ligeledes har haft betydning for jødisk liv i Danmark.