Kultur 17 tilbud

• logolillePNG.png

Ballerup Mesterskaberne i Oplæsning for 6. klasser

Kom til Book Talk med fokus på oplæsning. I anledning af Ballerup Mesterskaberne i Oplæsning 2019 inviterer Ballerup Bibliotek i uge 9 – 12 6. klasserne til en Book Talk på biblioteket.

• Djævlekrigen spil.png

Det store djævlekrigsspil

Deltag i et djævelsk dilemma-spil, der er opbygget over Kenneth Bøgh Andersens fantastiske seks binds serie ”Den store djævlekrig”.

• Kulturkroen ryddes 03 (13. januar 1977; Ballerup Bladet).jpg

Kulturkroen. Skoletjenesten Pederstrup

En vinterdag i 1977 afbrød en gruppe unge et kommunalbestyrelsesmøde i Ballerup. De kæmpede for ”Kulturkroen”, men blev mødt med vrede og politihunde. Drømmen om et fristed for de unge var knust.

Tag eleverne med tilbage til dengang Ballerup Kommune sprang ud som teeanger i 70'erne oliekrise, ungdomsarbejdsløshed og ungdomskulture.

• Dåb af Sæbekassebiler_0108.JPG

Julegys og vintermørke

Juleudstilling og julejagt om julens folkelige overtro på landet i 1700- og 1800-tallet. På egen hånd i åbningstiden - bare kig forbi! Periode fra torsdag den 15. november til fredag den 21. december.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • palæstina small.jpg

Hvor langt kan man gå? -Et projekt om det hellige

Hvor langt kan man gå?  -  et projekt om det hellige og dets politiske betydning for Israel-Palæstina-konflikten. I dette projekt tages der afsæt i Jerusalem som helligsted for de tre store monoteistiske religioner jødedom, kristendom og islam. Hvad betyder Klippemoskeen, Grædemuren og Gravkirken for de troende, og hvilken betydning har de forskellige forestillinger om det hellige for konflikten mellem parterne på stedet? Er den primært religiøst eller politisk betinget?

• noget på hjerete.jpg

At have noget på hjerte. Breve i bibelen og mellem mennesker

At have noget på hjerte – Breve i bibelen og mellem mennesker. Vi lever i en tid, hvor kommunikationen går stærkt og hvor eleverne – også på mellemtrinnet – er hurtige på tasterne. De sms’er og chatter på livet løs. Forløbet her vil gerne tage dem med ind i brevets verden. Den langsomme kommunikationsform, hvor man skal tænke inden man skriver og ikke bare kan trykke på delete.

Forløbet udbydes af Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti.

• Cykelrytter madsen 3.jpg

Trafik-sjov på biblioteket

Har I trafik-emne i 0. klassen? Så rul en tur hen på biblioteket til en spurtende lærerig trafik-aktivitet.

• BUK19.jpg

Ballerup Børnekulturfestival 2019

Vær med i Ballerup Børnekulturfestival 2019!

Festivalen foregår fra og med sommerferien til og med efterårsferien. Alle, der har lyst (dagtilbud, skoler, klubber, kulturinstitutioner, foreninger mv.), inviteres til at skabe kulturel­le begivenheder for kommunens børn og unge under et fælles tema.

I 2019 er temaet "Jagten og skoven".

• Børnehaver & Dagtilbud
  • 2 - Guidet fælleslæsning - lille foto æble bøger.jpg

Guidet fælleslæsning

8.- 9. klasse

Fag: Dansk

Indhold:

Læsegruppeguiden (bibliotekaren) læser først en novelle højt med pauser undervejs, hvor eleverne guides til dialoger om hvordan de oplever teksten og hvilke associationer de får. Derefter læser bibliotekaren et digt højt og åbner dialog om det.

Der gives ikke endegyldige svar, men skabes rum til at opleve og sanse teksterne i forhold til eget liv og reflektere over ord, stemninger og fiktive personers handlinger.

Metoden er i Danmark også kendt under navne som ”Guidet fælles læsning” og ”Litteraturcoaching”.

Tilbuddet foregår Ballerup Bibliotek, Kulturhus Måløv eller Skovlunde Kulturhus

• Klar til prøve.jpg

Klar til prøven

Ballerup Ungdomsskole tilbyder:

Kurset til dine elever, som er i fare for ikke at bestå dansk, matematik og evt. engelsk med mindst 02 til afgangsprøven.

Formålet med Klar til prøven er at få eleverne til at blive glade, at genvinde troen på sig selv og blive klar til at indgå i en normal ungdomsuddannelse.