Kreativitet og Musik 12 tilbud

• elektronica.jpg

Elektronica

Rigtig meget af den musik vi lytter til i dag er ikke spillet på ”rigtige” instrumenter men produceret elektronisk.  Ved hjælp af iPads med de nyeste musik-apps installeret, vil vi kaste os ud i at komponere og producere musik og introducere begreber som beats, flow og samples.

• dansematematik3.jpg

Dansematematik

Eleverne får via krop og bevægelse en forståelse for, hvordan man gestalter matematiske begreber i grupper, individuelt og i forhold til rummet og andre og udvikler derigennem kreativi-teten i samarbejde med andre.
 En nytænkende, kreativ og logisk undervisningsform.

• lam i græsset (540).jpg

Får på tværs - Skoletjenesten Pederstrup

Hvor kommer får fra, og hvilke produkter får vi fra dem? Hvordan kan de bruges i naturpleje? Hvorfor var får så vigtige før i tiden, og hvordan bliver fårets uld til tøj? Vi taler om avl, menneskers brug af får før og nu og besøger fårene. Eleverne undersøger biodiversiteten på et afgræsset område, og bagefter er der fokus på uld og processen fra får til tøj.

• LAB foto PR 2019.JPG

”LAB” (Laboratoriet for innovation og kreativitet)

I ”LAB” (Laboratoriet for innovation og kreativitet) løser 5. klasses elever udfordringer stillet af virksomheder.

• IMG_0115.JPG

Trivselsdag - Skoletjenesten Pederstrup

Arbejder I med at styrke læringsmiljøet i klassen? Så er forløbet Trivelsdag et godt udgangspunkt!

Gennem leg og forskellige øvelser oplever eleverne vigtigheden af god kommunikation, samarbejde og, at alle deltager. Som lærer får du mulighed for at observere dine elever og deres indbyrdes relationer i et anderledes læringsmiljø.

Skoletjenesten Pederstrup

• rødhætte.jpg

Balleteventyr

Gennem højtlæsning får eleverne lov til at dykke ned i de klassiske eventyr. Vi danser os igennem historierne til klassisk musik, laver rollespil og klæder os ud

• TÆNK KREATIVT OG MATEMATISK MED LASERSKÆRING

En laserskærer er et fantastisk værktøj til at bygge modeller, prototyper og alverdens flotte design. Maskinen styrer vi med designsoftware, og skærer todimensionelle forme ud af flade plader, som vi sætter sammen til en rumlig form. Undervisningen omdrejningspunkt er en kube, der skal dekoreres, men mulighederne er talløse, når eleverne lærer softwarens muligheder at kende.

Tilbuddet foregår på Ballerup Bibliotek.

• 3D-PRINT: GEOMETRI, DESIGN OG NY PROBLEMLØSNING

Tænk håndværk- og design og/eller de matematiske kompetencer ind i Makerspaces kreative værktøjer og muligheder, for 3D-print taler til både den logisk tænkte og den mere kunstneriske problemløsning. Tilbuddet foregår på Ballerup Bibliotek.

• Gyotaku   Fisketryk.jpg

Den Blå Planet - Gyotaku – Fisketryk

Lav smukke og detaljerede aftryk af fisk. Gyotaku er en traditionel japansk metode til at lave fisketryk. Metoden kendes fra midten af 1800-tallet.

Gyotaku er meget simplet og hurtigt, resultatet er som regel flot og man kan nemt arbejde med at forfine teknikken. Eleverne laver selv fisketryk i undervisningslokalet. I udstillingen observerer eleverne sammen med underviseren, hvordan fisk bruger deres finner.

• Ellekilde2.jpg

Fantastisk læringsrum til alle fag i Klub Skovlunde

Klub Skovlunde stiller deres fantastiske områder og faciliteter til rådighed for skolerne i Ballerup. Klub Skovlunde rummer et stort naturligt område med dyrehold, bålplads, kreative værksteder, musikstudie og meget mere. Området appellerer lige fra leg og bevægelse med massere af gemmesteder og kroge til fx dåseskjul og skattejagt og til muligheder for mange forskellige udendørs aktive og kreative udfoldelser. Aktiviteter, der kan knyttes til det enkelte fag og faglige mål. Et anderledes og spændende læringsrum i forhold til det traditionelle, der giver mulighed for undersøgende, eksperimenterende og innovative læringsaktiviteter i alle fag.