Kreativitet og Musik 25 tilbud

Nordatlantens Brygge - Kosmisk Rum og nordiske fortællinger

Mystik, nordlys, havets dyb, himlens uendelighed… Fantasien sættes i sving, associationer vælter frem, og historier vækkes til live under besøget i den færøske kunstner Tróndur Paturssons installation "Kosmisk Rum".

Nordatlantens Brygge - Kosmisk Rum

"Kosmisk Rum" af den færøske kunstner Tróndur Patursson er en magisk verden af glas og spejle. Installationen er ramme om en rejse ind i den grønlandske verden af myter med et besøg hos Havets Moder. Besøget er inkl. arbejde i værksted.

• Nordatlanten - troldeskole_0.jpg

Nordatlantens Brygge - Den islandske troldeskole

Hvordan ser en islandsk trold ud? Hvad er hans livret? Og hvorfor er islandske trolde så gode venner med søpapegøjer? Besøg Den Islandske Troldeskole på Nordatlantens Brygge, og blive klogere på islandsk undergrund og overtro.

• Nordatlanten - Groenlandsk-hvalfangst.jpg

Nordatlantens Brygge - Grønlandsk hvalfangst

Pakhuset og tegneserien "Gaven" danner rammen omkring forløbet. I grupper diskuteres hvalfangstens betydning før og nu. "Gaven" omhandler grønlandsk hvalfangst og handel i 1700-tallet. Forløbet inkluderer arbejde i værksted, hvor tegneseriegenren er rammen omkring elevernes egen hvalfortælling eller hvaldiskussion.

• Nordatlanten - Myter-og-mundtlige-fortaellinger.jpg

Nordatlantens Brygge - Myter og mundtlige fortællinger

Hvad er myter, og hvilken kulturel betydning har myter haft i de nordatlantiske lande? Eleverne arbejder aktivt med myter og egne fortællinger. Undervisningsforløbet kan inddrages i dansk og billedkunst og kan tilpasses den enkelte gruppe efter aftale inden besøget. Forløbet kan f.eks. kombineres med genreforløb om myter og sagn, folkeeventyr og kunsteventyr.

Oplev Nordatlanten!

Hvordan smager tang? Hvor blødt føles sælskind? Hvor stor er en isbjørn? Oplev Nordatlanten på Nordatlantens Brygge på Christianshavn.

• abh-rød-slide-u-tekst-960x370-test.jpg

Nordatlantens Brygge: Samtidskunst – i dialog med kunsten

Med udgangspunkt i husets aktuelle udstillinger går vi på opdagelse i kunsten og skal bl.a. snakke om teknikker og udtryk. Vi dykker ned i nordatlantisk samtidskunst og aktuelle tendenser, samtidig med at de udstillede værker sættes i spil.

• Undervisningsforløb mitaartut_stor.jpg

Mitaartut - udklædning, sjov og ballade

Mitaartut er en tradition, som finder sted i Grønland hvert år den 6. januar. Børn og voksne klæder sig ud som uhyggelige væsener for at skræmme og underholde byens borgere. I undervisningsforløbet fokuserer vi på de traditioner, der er forbundet med Mitaartut. Eleverne skal diskutere og redegøre for forskellige traditioner og fejringer.

• dansk arkitetur.jpg

Håndværk i fremtidens arkitektur

Vil du gerne arbejde med materialer, håndværksteknikker og bæredygtighed som del af håndværk og design? Og samtidig give dine elever indblik i, hvilke muligheder der ligger i at tage en erhvervsuddannelse med et håndværksmæssigt islæt?
    Dansk Arkitektur Center udbyder fra skoleåret 2019/20 forløbet ’Håndværk i fremtidens arkitektur’. Forløbet er gratis og er særligt målrettet håndværk og design samt vejledning i udskolingen.

• 0831 Havets Mor.jpg

Havets mor – fortælling, dans og samtale

Hør den grønlandske myte "Havets moder" og forstå dens budskaber humor og poesi gennem dans, rytme, bevægelse, tegning og samtaler.

Tilbud fra Ballerup Bibliotekerne.