Erhverv, Uddannelse og Innovation 16 tilbud

• dansk arkitetur.jpg

Håndværk i fremtidens arkitektur

Vil du gerne arbejde med materialer, håndværksteknikker og bæredygtighed som del af håndværk og design? Og samtidig give dine elever indblik i, hvilke muligheder der ligger i at tage en erhvervsuddannelse med et håndværksmæssigt islæt?
    Dansk Arkitektur Center udbyder fra skoleåret 2019/20 forløbet ’Håndværk i fremtidens arkitektur’. Forløbet er gratis og er særligt målrettet håndværk og design samt vejledning i udskolingen.

• fotex.png

Den digitale butik

Alle har været i en butik, men hvordan bruger Føtex Egedal data til planlægning, og hvordan kan automatiske prognoser hjælpe med at styre varebestilling, lagerbeholdning, vagtplaner m.v.? Igennem dette undervisningsforløb i Matematik, vil eleverne få en forståelse for vigtigheden af databearbejdning, og hvordan man kan bruge matematiske modeller til at regne på, hvad der kommer til at ske i virkeligheden.

Tilbud i anden kommune

• LEO.jpg

Sygdom, krop og kemi

Kom ud og lær om sygdom, krop og kemi hos LEO Pharma A/S. I gennem dette fællesfaglige forløb i Fysik/Kemi, Geografi og Biologi, vil eleverne lære om kroppen og hvordan medicin virker. På virksomhedsbesøget vil de opleve, hvad LEO Pharma A/S arbejder med inden for medicin og sundhed.

• pengeuge.png

Pengeugen

Pengeugen sætter fokus på undervisning i privatøkonomi i grundskolens ældste klasser (7.-9. klasse). Alle skoler, klasser og lærere kan være med og anvende det undervisningsmateriale, der er udviklet særligt til Pengeugen. Man kan også være med uden at bruge undervisningsmaterialet, og i stedet anvende nogle af de øvrige materialer.

Finans Danmark afholder Pengeuge 9.-13. marts 2020.

Tilmeldingen for Pengeuge 2020 åbner i november 2019.

Se en video om temaer i Pengeuge: https://vimeo.com/114111399

• download.png

Robotter, automatisering og effektiv produktion

Klassen arbejder med robotteknologi og besøger Wexøe A/S med fokus på, hvordan virksomheden arbejder med robotteknologi og automatisering. Som lærer kan du bruge dette forløb om robotter i din Fysik/kemi-undervisning, da forløbet passer til de faglige mål for Fysik/kemi i 7. - 8. klasse.

Tilbud i anden kommune

• hestekraefter-skoleprojekt-power-racing-2018.jpg

MOTORSPORT PÅ SKOLESKEMAET

Tilbud til 7-10 klasse: Tværfagligt undervisningsforløb med fuld af fart og faglig læring!  I tæt samarbejde med motorsportsklubber, EUD og folkeskole, ledes eleverne igennem et bredt tværfagligt forløb, hvor de ud fra fagene matematik, fysik/kemi, historie og samfund samt idræt/fysisk træning bruger deres faglige viden og færdigheder og styrket kompetencer til  motorsporten. Det er et 4-ugers forløb der er bygget op med kompetence- og læringsmål.

• Besøg en byggeplads og lær om håndværkernes opgaver

Book et besøg i Byggeboxen og kom helt tæt på byggeriet af fremtidens forstad Nærheden i Hedehusene.

Se et indslag fra Tv2 Lorry om hvorfor vi har Byggeboxen og følg en 6. klasse: https://www.tv2lorry.dk/nyheder/03-04-2018/1930/kom-med-i-byggeboxen?v=1_riq0hmx5&autoplay=1#player

Forløbene på byggepladsen foregår mandage og onsdage kl. 10.00-13.30.

• LAB foto PR 2019.JPG

”LAB” (Laboratoriet for innovation og kreativitet)

I ”LAB” (Laboratoriet for innovation og kreativitet) løser 5. klasses elever udfordringer stillet af virksomheder.

• Klar til prøve.jpg

Klar til prøven

Ballerup Ungdomsskole tilbyder:

Kurset til dine elever, som er i fare for ikke at bestå dansk, matematik og evt. engelsk med mindst 02 til afgangsprøven.

Formålet med Klar til prøven er at få eleverne til at blive glade, at genvinde troen på sig selv og blive klar til at indgå i en normal ungdomsuddannelse.

• vestforbrænding.jpg

Vestforbrændingen - lær om affald, genbrug og energi

Vestforbrændings Formidlingscenter har en række forskellige besøgstilbud fra 0. klasse til 10. klasse. Vi leverer kvalificeret og relevant formidling og alle Formidlingscentrets forløb til grundskolen er tilrettelagt, så de understøtter Fælles Mål.

Vælg mellem forskellige undervisningsbesøg på Vestforbrændingen og mellem skolebesøg, hvor en affaldsekspert kommer kommer på besøg i klassen og giver eleverne viden om affald og hvordan det behandles hurtigt.