Naturskattejagt med NaturTjek

• Et Bioblitz kan også kaldes for en naturskattejagt, hvor man nærstuderer et særligt område for arter, og registrerer det man ser. Bio betyder liv og et blitz betyder at gøre noget hurtigt. BioBlitz’et er en lærerig biodiversitetsaktivitet for klassen eller hele skolen, der sætter fokus på værdien af en sund og varieret natur. Planlægger du dit BioBlitz med app’en NaturTjek, er du hjulpet godt på vej.

NaturTjek er et gratis registreringsværktøj, der er nemt og hurtigt at bruge for både børn og voksne. I app’en er udvalgt 30 arter og 12 levesteder, som alle er letgenkendelige og siger noget om naturens tilstand. NaturTjek giver jer mulighed for at vedhæfte billeder af det, I har fundet, og gennemgå jeres registreringer, når I kommer tilbage i klassen. Registreringerne i NaturTjek sendes automatisk til forskere fra Københavns og Århus Universitet, og på den måde hjælper I til forskningen i biodiversitet i Danmark.

I Skolernes BioBlitz Guide kan du få hjælp til mange af de praktiske og tekniske udfordringer, der kan være ved at stable et BioBlitz arrangement på benene, og i den finder du 4 trin til et vellykket BioBlitz.

Projekt Biodiversitet Nu er Danmarks største citizen science projekt og er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og København og Aarhus Universitet. Med app’en NaturTjek undersøger vi udviklingen af den biologiske mangfoldighed i hele Danmark frem mod år 2020.

Tilbuddet er gratis

Årstid
    • April - juni
    • Juli - september
    • Natur og teknologi
    • Biologi

Hent Skolernes BioBlitz Guide

Logo-Det-Store-NaturTjek.jpg Se mere her
    Hvor?

Aktiviteten foregår udendørs med god plads til hele klassen.

slk@dn.dk

Simon.jpg

Simon Leed Krøs
    Projektleder for Det Store Naturtjek. Har I spørgsmål er I meget velkomne til at kontakte ham.