Blovstrød Koklapperlaug

• Køer.jpg

Igennem Blovstrød Koklapperlaug kan din klasse få mulighed for at tilse, passe og studere kvæget, der går nede på engen i Blovstrød. Dyrene skal tilses minimum 3 gange om ugen. Funktionen af vand- og foderforsyning skal kontrolleres, og man checker om der er strøm i det elektriske hegn. 2 gange om året kan man som medlem (voksen) i lauget være med til at slå græsset under det elektriske hegn ned med le.

Hvordan gør man?
    1. Man tager ned til engen, tæller køerne.
    2. Smutter forbi vandpumpen nede ved åen, ser om der kommer vand igennem pumpen, ved at aktivere pumpen.
    3. Vælger et passende græsstrå, og kontrollerer om der er strøm på hegnet. Kommer der et lille slag igennem strået virker hegnet.

Bum! Du er færdig.

For at være passer i en uge, skal du blot vælge en uge som passer dig i det Doodle link, der om foråret bliver offentliggjort på Facebookgruppen. Se linket ude til højre.

I forbindelse med tilsynet kan man jo f.eks. tegne eller male kvæget, studere dyrenes adfærd, følge årets gang og bare nyde at se dyrene have et godt liv på engen. Det kan give nogle rigtigt dejlige skoleminder og knytte eleverne tættere til deres lokalsamfund.

Find os på Facebook under Lillerød-Blovstrød Koklapperlaug, Her bliver der hvert forår lavet en doodle, hvor man kan booke de perioder, man ønsker at tilse dyrene i.

Kun til skoler i Allerød Kommune

Årstid