ZOO - Tilpasninger til Afrikas savanne

2000 - Frederiksberg

undervisning@zoo.dk

zoo.png

Eleverne introduceres til Afrikas savanne og dens dyreliv gennem effekter og håndtering af levende dyr.

*OBS: Der skal betaless skoleéntre til ZOO - undervisningen er dog gratis*

Undervisningen fokuserer på klimaet på savannen og gennem undervisningen får eleverne placeret klodens savanne områder på verdenskortet, samt arbejdet med sammenhængen mellem dyrenes tilpasninger i form og funktion til savannen som levested.

Forslag til forberedelse på Skolen:
    Herunder er nogle punkter, som I kan arbejde med inden I kommer i Zoo. Det vil optimere det faglige udbytte af undervisningen i skoletjenesten.

• Arbejde med begrebet tilpasning: Hvad er en tilpasning? Hvorfor er dyrene tilpasset deres leveområde?

• Hvad kendetegner klimaet på savannen?

• Lad eleverne komme med eksempler på specifikke tilpasninger på dyr, som eleverne kender fra savannen.

Nøgleord: Vekselvarm, ensvarm, tilpasninger, advarselsfarver, kamuflage, forsvar og snyd (mimikri), ækvator, klima og miljø

Forslag til øvrige aktiviteter i Zoo:
    Klassen opfordres til selv at gå på opdagelse på savannen, hvor de store pattedyr går. Her kan man opleve hvordan mange forskellige arter, der deles om pladsen, men alle er tilpasset samme levested.

Derudover kan I gå på opdagelse og snakke om hvordan dyr er tilpasset forskelligt til andre habitater. Fx:

• Hvordan er dyrene i Norden tilpasset til kulde?

• Hvilke dyr bruger camouflage

• Hvilke dyr bruger advarselsfarver?

GRATIS FORLØB

Årstid