Motion & bevægelse 7 tilbud

• Alleroed soe.jpg

Allerød Sø og Kattehale Mose

Området omkring Allerød Sø kan danne udgangspunkt for mange forskellige oplevelser. Her kan opleves et rigt dyre- og planteliv med f.eks. frøer, snoge, spætter, mejser, træløbere, gule myrer og mange flere. Dele af området omkring Allerød Sø afgræsses som naturpleje af kvæg.

Oplev Allerød Sø på egen hånd eller sammen med Kurt Borella, der har arbejdet som naturmedarbejder med området i mange år og har et indgående kendskab til det.

• thumb_2749_default_medium.jpeg

Ballet

Ballet kan være meget mere end tylskørt, knold og tåspidssko. Ballet kan være benhårdt og kan få selv de sejeste drenge til at få sved på panden. Med dette tilbud gives der en introduktion til dansens verden, hvor børnene lærer om bevægelse, koordination, mimik og musik.

• Gruppebillede ind og udskolingselever.jpg

HOVEDET, KROPPEN, KLUBBEN - 3 fagdage vedr. Trivsel, Bevægelse og Foreningsliv

De tre fagdage er både for indskoling - og udskoling. Forløbet indeholder tre dage, hvoraf den ene afholdes fælles for ind - og udskoling i en lokal fodboldklub.

Barresøgård

På besøgsgården har bonden tid til at vise børnene rundt og svare på alle spørgsmål. Når børnene besøger Barresøgård fortæller vi og viser tydeligere, hvor vi får maden fra. Her kan I møde køer, grise, heste, får, høns, gæs, katte og hunde. Bondegårdsdyrene er vant til små børn.

• Vestre hus.jpg

Vestre Hus Børnenaturcenter

På Vestre Hus kan I komme ud og opleve dyr og planter i og omkring naturcenteret sammen med naturvejleder Bjørli. I kan bestille en af Bjørlis mange temature, eller I kan ringe og aftale indholdet af turen, så det passer med netop jeres ønsker. I kan også låne skovløberhuset samt grej i økobasen og opleve naturen på egen hånd. Vestre Hus Børnenaturcenter er primært et tilbud til børn i Allerød kommunes institutioner og skoler.

• Køer.jpg

Blovstrød Koklapperlaug

På engen i Blovstrød går hver sommer køer af racen Dexter. De ankommer i maj, og går og græsser hele sommeren og sørger derved for naturpleje; deres måde at græsse på giver større biodiversitet Det er det lokale koklapperlaug der passer køerne, og nogle af skolens klasser er medlem. Pasningen består af at tilse køerne, om de har det godt og se om vandbeholderen virker. Børnene i mini-Oasen får hvert år lov til at navngive køerne. Det er en spændende proces, som vi nyder hvert år.

• Svanholm Natur.jpg

Svanholm Gods - Naturtur og lejr

Velkommen til Svanholms skove og til 120 hektar fyldt med naturoplevelser. Skovene omkring Svanholm Gods ejes af kollektivet, der siden 1978 har beboet det gamle gods og drevet økologiske landbrug. Omkring og i skoven findes afmærkede naturstier, et shelter, overdækket spiseplads, et muldtoilet, brændeskur, 2 bålsteder, rindende vand og en masse naturoplevelser.

Tilbud i anden kommune