Kreativitet 12 tilbud

• mellemtrin skoletjeneste .jpg

Nivaagaards Malerisamling - Stil skarpt på kunsten

I forløbet zoomer vi ind på udvalgte malerier som vi i fællesskab "åbner op" og bliver klogere på.

• Rembrandt Harmensz van Rijn - Portræt af en 39-årig kvinde, 1632 0047NMK.jpg

Nivaagaards Malerisamling - Historien om en samler og hans museum

Eleverne hører om Danmarks største kunstkup og bliver klogere på museets stifter Johannes Hage.

• Indskolingen skoletjeneste .JPG

Nivaagaards Malerisamling - Detaljen fortæller

Eleverne skal finde deres indre kunstdetektiv frem, når vi stiller skarpt på detaljer og fortællinger i museets samling.

• F949FE50-14D0-47AB-B7D7-31A8872A2BA3.jpg

Børnenes Madhus - Oplevelser, læring og samvær omkring gryderne

I Børnenes Madhus kan børn og unge hakke, snitte, smage og dufte sig igennem kortere eller længere kurser i køkkenet. Færdighed, råvarer og måltidet er det faglige omdrejningspunkt. Alle, der besøger os i Børnenes Madhus, skal opleve den velsmagende mad og stoltheden ved at lave den. Kendt og ukendt mad med krydderier, råvarer og smagsnuancer, de måske aldrig før har mødt. Det kræver et trygt og fagligt stærkt fundament, og det kan vi levere.

Allerød kunstforening

Kom på besøg i flotte kunstudstillinger på Kirkehavegård eller få jeres egne værker med på Allerød kunstforenings elevudstilling i april. Allerød Kunstforening tilbyder at åbne dørene til deres udstillinger uden for normal åbningstid.

• AgurkGlobe.jpg

Den grønne karavane

Den Grønne Karavane er et sjovt, aktivt og inspirerende tværfagligt forløb for elever på mellemtrinnet. Skolen sætter i tre dage en streg over fagene på skoleskemaet hvor børnene i stedet lærer en masse om miljø, klima og bæredygtig udvikling.

• IMG_2866.jpg

Fortællingsværksted med Stop-motion animation på iPad

Stop-motion animation er én af mange spændende måder at skabe fortællinger på. På trods af dets digitale eksistens udfordrer det børnenes fantasi og lyst til at skabe i barnets egne omgivelser. At tage del i en animationsproces styrker børnenes beredskab for spontan ageren og opøver deres evner for en kreativ og dynamisk gruppearbejdsproces.

• stopmotion.jpg

Animationsworkshop med iPad

Stopmotion animation er et mangfoldigt fortælleværktøj, som kan benyttes til at genfortælle de fortællinger vi i forvejen kender og elsker eller være platform for egne ideer og fabuleringer. Igennem denne legende og yderst absorberende arbejdsproces fremmes den individuelles kreativitet og fællesskabet styrkes.

• Dansk Arkitektur Center

DAC& LEARNING, Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste, tilbyder det mest omfattende udbud af undervisningsforløb, undervisningsmaterialer og lærerkurser inden for arkitektur og byudvikling rettet mod daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser.

• Billede til skoletjenesten.jpg

Nivaagaards Malerisamling

Med udgangspunkt i vores faste samling og skiftende særudstillinger tilbyder vi differentieret undervisning og indfører børnene i billedanalyse og fortolkning. Børnene møder kunstens historie og oplever, hvor mange paralleller der kan drages til aktuelle og samtidige temaer.