SØG BLANDT VORES TILBUD

Almueskolen

Fader Vor, terperi, spanskrør, frikvarter og fedtemadder var en del af skolegangen i almueskolen i landsbyer som Farum og Værløse. På museet oplever eleverne, hvordan en mini-skoledag i en landsbyskole på deres tip-tip oldeforældres tid..

• Auditorium.jpg

Arbejdskendskab - Arbejde og uddannelse

Det kan være svært at overskue, hvad man vil i fremtiden. Skal man læse videre, gå i lære eller arbejde? Hvordan er det at have et fritidsjob og hvordan kombinerer man et fritidsjob med uddannelse? Furesø Ungdomsskole hjælper eleven til at finde ud af, hvilke muligheder der er.

• Badminton som valgfag

Værløse Badminton tilbyder de lidt større børn et træningsforløb med en kvalificeret træner og hvor de inddeles efter hvor meget erfaring de har med spillet.

• Balancegolf (mini).jpg

BalanceGolf

BalanceGolf er et helhedsorienteret intuitivt udviklingsprogram for udfordrede børn. Børnene er i aldersgruppen 7-15 år. BalanceGolf tilbyder et effektivt program, der er målrettet og individuelt tilpasset til det enkelte barn og i grupper. Programmet tager højde for barnets udfordringer og behov for at skabe større selvbevidsthed, trivsel og glæde i hverdagen.

Ballet

Ballet kan være meget mere end tylskørt, knold og tåspidssko. Ballet kan være benhårdt og kan få selv de sejeste drenge til at få sved på panden. Med dette tilbud gives der en introduktion til dansens verden, hvor børnene lærer om bevægelse, koordination, mimik og musik.

• Kirke Værløse Kirke.png

BESØG EN MIDDELALDER-KIRKE

Når man træder ind i Kirke Værløse Kirke, gribes man af historiens vingesus; vægge, loft, klokketårn, selv gulvet har sin egen spændende fortælling. Kom på besøg og hør om kirkens historie og om, hvad der egentlig sker i en kirke. Besøget afsluttes med ”skyd på præsten”, hvor eleverne opfordres til hver især at have et spørgsmål med om kirke, tro, præstens arbejde eller andet.

• thumb_3020_default_list kopi.png

Besøg skolen - HTX

Oplev gymnasiet. Se, hvordan gymnasiet og dets laboratorier ser ud. Mød nogle elever. Få mere at vide om det tekniske gymnasium og H.C. Ørsted Gymnasiet.

• BIBELEN I KUNSTEN (mini).jpg

Bibelen i kunsten

Billedanalyse i krydsfeltet mellem fagene billedkunst, dansk og kristendom med udgangspunkt i en af fortællingerne fra Bibelen, for eksempel skabelsesberetningen, Isaks ofring eller Jesu fødsel. Præsten besøger klassen og åbner sammen med eleverne for tolkninger af billedernes komposition, indhold og symboler.

• Biblioteket.jpg

Biblioteksorientering for 4. klasser

Lær folkebiblioteket at kende. Hvordan finder man bøger på biblioteket - både på computeren og helt konkret på hylderne. Hvad har folkebiblioteket, som skolebiblioteket ikke har? Børnebibliotekarerne tegner og fortæller - og eleverne kommer selvfølgelig også i gang.

Billedworkshop med bibelfortælling

Triptykoner er trefløjede billeder, der i kirkens historie traditionelt har været brugt som altertavler. I dette projekt bruger vi triptykonet som ramme om et studie af elementer i en central bibelfortælling. I en vekselvirkning mellem fortælling, drama og maleri fremstiller vi billeder af tre begivenheder i den valgte fortælling.