SØG BLANDT VORES TILBUD

• IMG_20170228_152335.jpg

1 2 3 Samtidskunst

Oplev samtidskunst helt tæt på og styrk dine elevers evne til at se, opleve og formidle visuelle udtryk i samtiden. Med 1 værk, 2 lektioner, 3 øvelser præsenteret på skolen, kan hele klassen få inspiration til at møde kunstens mange udtryk på helt egne præmisser.

• bevægelse-i-skolen-2.365.244.s.jpg

45 MINUTTER OM DAGEN

Med glæden i centrum giver vi en indføring i de grundlæggende tanker og værdier, der er i spil, om idræt, leg og bevægelse i skolen, familien og i fritiden.

AG Faglige Workshops

Allerød Gymnasium inviterer hvert efterårssemester 8., 9. og 10.-klasser fra kommunens skoler til sammen med deres lærer at komme og gå på opdagelse i gymnasiefagenes store verden. Vi udbyder en række forskellige tværfaglige workshops i fagene fysik, astrofysik, kemi, biologi, biotek, idræt, samfundsfag og musik. Lærerne/klasserne kan frit vælge mellem de forskellige workshops.

• Pre-master-class AG.png

AG Pre-Master Class

AG Pre-Master Class er for elever fra 8-10. klasse, der er videbegærlige og har en særlig interesse i at lære mere i et fag. Vi tilbyder Pre-Master Classes i efteråret i forløb på tre eller fire eftermiddage fra kl. 14-16 her på Allerød Gymnasium i både naturvidenskab, sprog og musik.

• FNguide-400.jpg

Allerød Bibliotek - Kursus i kildekritik/fake news

Allerød Biblioteker tilbyder undervisning for 8. årgang i kildekritik/fake news. Derudover kan vi tilbyde at eleverne oprettes som lånere, og give en rundvisning på Allerød Bibliotek. Hvis I kommer i forbindelse med projektopgaven i 8. klasse, kan vi desuden hjælpe med at finde litteratur mm.

• Smart Parat Svar.jpg

Allerød Bibliotek - Smart Parat Svar, lokalrunde i landsdækkende quiz

Smart Parat Svar er en årlig landsdækkende quiz for elever i 6. klasse. Selve quizzen er en holdkonkurrence med fem deltagere fra hver klasse, der kan supplere hinanden og samarbejde om at finde frem til de rigtige svar.

Allerød Bibliotek afholder den lokale runde af quizzen.

Allerød kunstforening

Kom på besøg i flotte kunstudstillinger på Kirkehavegård eller få jeres egne værker med på Allerød kunstforenings elevudstilling i april. Allerød Kunstforening tilbyder at åbne dørene til deres udstillinger uden for normal åbningstid.

• Alleroed soe.jpg

Allerød Sø og Kattehale Mose

Området omkring Allerød Sø kan danne udgangspunkt for mange forskellige oplevelser. Her kan opleves et rigt dyre- og planteliv med f.eks. frøer, snoge, spætter, mejser, træløbere, gule myrer og mange flere. Dele af området omkring Allerød Sø afgræsses som naturpleje af kvæg.

Oplev Allerød Sø på egen hånd eller sammen med Kurt Borella, der har arbejdet som naturmedarbejder med området i mange år og har et indgående kendskab til det.

Almueskolen

Fader Vor, terperi, spanskrør, frikvarter og fedtemadder var en del af skolegangen i almueskolen i landsbyer som Farum og Værløse. På museet oplever eleverne, hvordan en mini-skoledag i en landsbyskole på deres tip-tip oldeforældres tid..

Tilbud i anden kommune

• stopmotion.jpg

Animationsworkshop med iPad

Stopmotion animation er et mangfoldigt fortælleværktøj, som kan benyttes til at genfortælle de fortællinger vi i forvejen kender og elsker eller være platform for egne ideer og fabuleringer. Igennem denne legende og yderst absorberende arbejdsproces fremmes den individuelles kreativitet og fællesskabet styrkes.