NaturfagsDysten 2018

 • Skærmbillede 2017-06-07 kl. 09.11.02.png

  NaturfagsDysten 2018

  I NaturfagsDysten er undersøgelseskompetencen i centrum. Læringsmålene er udover de faglige opgavers indhold, at lære at bruge de naturvidenskabelige arbejdsmetoder, at arbejde systematisk, at samarbejde innovativt omkring konstruktioner, samt at kommunikere med naturfagligt sprog.

  Målet er, at eleverne i Rudersdal Kommunes 5. klasser får lyst til at arbejde mere med naturfag ved at deltage i denne konkurrence.

  Konceptet er, at hver dag mødes 5 femteklasser fra Rudersdal Kommune på Naturskolen og dyster om 5 naturfaglige udfordringer.

  På hver konkurrencedag kåres en vinder. Eleverne ”tænker højt” mens de arbejder, og læreren giver point efter samarbejde, dialog, metode, systematik, samt de point som scores ved selve opgaven.

  I ugerne op til dysten, arbejder eleverne med tilsvarende opgaver hjemme på skolen. Her er materialerne anderledes og i mindre skala. På skolen udarbejder eleverne også en iPad-video (max 2 min.), hvor de forklarer og dokumenterer deres systematiske og naturvidenskabelige arbejdsmetoder.

  NaturfagsDysten blev i 2015 udviklet i samarbejde mellem skolernes naturfaglige lærere (vejledere), Naturskolerne i Rude Skov og Raadvad og Naturfagskonsulenten i Rudersdal Kommune.

  Selve dysten afholdes i uge 15 (9-13 april) 2018. Arbejdet på skolerne kan begyndes ca. 6 uger før.

  GRATIS TILBUD

  Kun for folkeskolerne i Rudersdal Kommune

  Årstid

  April - juni

  Målgruppe

  Mellemtrin

  Fag

  Natur og teknologi

  Se mere her
  SIV_logo.jpg Tilbuddets hjemmeside
  Hvor?

  Raadvad Naturskole

  Raadvad 50

  2800 - Kongens Lyngby

  Telefonnummer

  45805926

  -