5. ÅRGANG NATURAKADEMIKANON

• 20170203_114144.jpg

VILD MAD

Tilbuddet gælder i perioden september-november 2017.

Med udgangspunkt i vild mad; fasaner, vilde urter eller/og svampe fra nærområdet, diskuterer eleverne forskellige måder at skaffe sig fødevarer på. Eleverne ser på hvad man spiser globalt og lokalt (fotos). Eleverne kan fortælle om forskellige natursyn med udgangspunkt i vild mad, deres eget og landmandens. Dissektion af fasan. Eleverne kigger på fasanens anatomi ved selv at skære en fasan op og bl.a. se hvordan den tandløse hønsefugl tygger maden.

Forløbet afsluttes med tilberedning af fasanen. Elever får viden om grundsmage, konsistens og aroma. Vi stiller en stor palet frem af smagsgivere, som eleverne kan eksperimentere med og smage på. Her får de mulighed for at krydre deres ret så alle grundsmage er med. Varighed: 3 timer (-pause)

Natur & Teknologi Kompetenceområde: Perspektivering

Kompetencemål:  Eleven kan perspektivere natur/teknologi  til omverdenen og aktuelle hændelser

F/V:

• Eleven kan beskrive interessemodsætninger i menneskers forvaltning af naturen lokalt og globalt
    • Eleven har viden om forskellige natursyn

Madkundskab Kompetenceområde: Madlavning

Kompetencemål: Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte idéer i madlavningen

F/V: Smag og tilsmagning

• Eleven kan skelne mellem forskellige grundsmage, konsistens og aroma
    • Eleven har viden om grundsmage, konsistens og aroma
    • Eleven kan tilsmage og krydre maden
    • Eleven har viden om tilsmagning og krydring.

Årstid

Oktober - december

Indskoling

Natur og teknologi

Skærmbillede 2016-06-17 kl. 11.06.26.png
    Hvor?

Skolen i Virkeligheden

Krogerupvej 21

3050 - Humlebæk

Lotte.png

Lotte Larzen
    Naturvejleder og jæger

Hvis I vælger et forløb med jagt, så er det  Lotte I kommer til at møde.