Viden & Foredrag

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • DK 2009.jpg

Amager 2018 - vores lokale identitet

Museum Amager indleder i 2016 et projekt sammen med kunstneren Peter Carlsen. Han skal udføre et maleri, som visualiserer Amagers unikke lokale identitet. Billedets arbejdstitel er "Amager 2018". Museum Amager søger skoleklasser, som vil være interesserede i at medvirke i et projekt, hvor eleverne, i samarbejde med Peter Carlsen, skal udforme visuelle fremstillinger af deres forhold til lokal identitet. Det kan tænkes som et tværfagligt forløb mellem fag som billedkunst, dansk, samfundsfag og historie.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• UDSTILLINGSFOTO LANGE RUM DEN SORTE SKOLE.jpg

Den Sorte Skole - Fyns grafiske Værksted 40 år på Kastrupgårdsamlingen

Særudstilling: DEN SORTE SKOLE - Fyns grafiske Værksted 40 år på Kastrupgårdsamlingen

Med over 500 kunstværker og 172 kunstnere er Kastrupgårdsamlingens særudstilling et oplagt sted for elever at stifte bekendtskab med grafikken som kunstnerisk medie. Farven 'Sort' er det gennemgående tema, hvor museets undervisere vil engagere og aktivere eleverne i undersøgelsen af det sorte som symbol, stemning og virkemiddel.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• Fra bankrøver til familiefar

FRA KASSERET TIL GODKENDT

Historien om en stille dreng, der fra at være mobbeoffer, endte med at blive hardcore kriminel med titlen som "Danmarks største bankrøver".......

• Eu.PNG

Få besøg af EU-Taskforcen

Europabevægelsens EU-Taskforce tilbyder sjov og spændende undervisning om EU til alle landets 8.-10. klasser. EU-Taskforcen er sammensat af unge frivillige fra landets universiteter og bygger på.

• 291A0904-1600px.jpg

Hvad laver brandmanden når det ikke brænder?

Kom forbi og hør lidt mere om jobbet som brandmand, hvad det egentlig kræver og hvad man egentlig laver i den tid hvor det ikke brænder.

• Jorden rundt på sporet af fortællingen

Charlotte Blay og hendes børnebøger bringer hele Verden ind i din skoles univers - også den Verden der er befolket af spøgelser og historiske genfærd.

• Berlin.jpg

JOURNALISTENS ARBEJDE

Jornalistens arbejde er et vigtigt arbejdet, som har stor betydning for os alle og måske mere idag end tidligere....

• 1104px-Kastrup_Kirke_Copenhagen.jpg

Kastrup Kirke

Kom på besøg i Kastrup Kirke! Vi har kunst, sang, præster, kreativitet og masser af historier, særligt bibelske fortællinger.

• Mark Liebst "Klassebesøg" 2016

Mark Liebst er Danmarks nye ”homo-relevante” ungdomsforfatter. d. 1. februar 2016 udgav han sin første bog ”Nikolaj – Bøsser, bumser & beskidte sokker,” der er den første bog i serien om 15-årige Nikolaj, der er homoseksuel og voldsomt ramt af pubertet og usikkerhed.

• MindTalk- Selvværdsworkshop

MindTalk er LMS’ selvværdsworkshop, som er en forebyggende indsats, der skal styrke børn og unges selvværd og forebygge nye tilfælde af spiseforstyrrelser og selvskade samt sikre mental sundhed hos unge generelt.

• MÆND ER OGSÅ SYGEPLEJERSKER

"Mænd er også sygeplejersker"  et billedprojekt.

• scienceambas.jpg

Science ambassadør

Et hold af unge talentfulde specialestuderende inden for naturvidenskabelige og bioteknologiske uddannelser holder gratis naturvidenskabelige foredrag for elever i 8. - 10. klasse og gymnasiet.

• levesteder.jpg

Skoletjenesten på Den Blå Planet

Kom tæt på dyrene. Skoletjenesten på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium tilbyder undervisning til børnehaver, folkeskoler, SFO’er, gymnasier og lærer- og pædagoguddannelser. På Den Blå Planetkan eleverne fascineres af havets dyreliv og fordybe sig i dyrenes tilpasninger til det våde element. Børnehavebørn og SFO-børn har også stor glæde af at kunne trykke næsen flad mod akvarieglasset og følge fiskenes liv.

• skoleglædenu kopi.png

Teamwork, trivsel og motivation i undervisningen

Henrikleth.com har udviklet en række produkter og forløb til skolernes lærere, pædagoger, elever og forældre, som kan hjælpe med at øge elevernes trivsel, læring og motivation. Alt, hvad vi tilbyder, har et pædagogisk sigte, og vores kurser hjælper jer med at arbejde målrettet med elevernes læring, trivsel og alsidige, personlige udvikling.

• Bryd Tavsheden.jpg

Temadag om kærestevold og vold i familien

Foreningen Bryd Tavsheden holder temadage for udskolingen om vold i familien og kærestevold. Dagen består af indlæg fra en repræsentant fra foreningen Bryd Tavsheden, en repræsentant fra det lokale politi og en ung kvinde eller mand, der fortæller sin personlige historie om at vokse op i en voldsramt familie og/eller leve i et kæresteforhold præget af vold.

• tårnby-rum.jpg

Tårnbyrummet

I Tårnbyrummet findes der gode muligheder for at gå på opdagelse og undersøge din lokalhistorie. Der findes de rigtigt gamle klider du kan f.eks opleve at sidde med de gamle kirkebøger.