Natur & Friluftsliv

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • 6.kl.arrangement.JPG

6.klassesarrangement

Ved skoleårets afslutning, hvor 6.klasserne skal til at sige farvel til mellemtrinnet, vil Ungdomsskolen gerne invitere alle 6.klasserne til en dag fyldt med workshops, samarbejde, læring og sjov.

• B13.jpg

Bevægelsesdag

Bevægelse på mange forskellige måder er omdrejningspunktet for denne dag. Du vil få vind i håret, musik i ørene, rytme i benene, sol på kinderne og jord på knæene!

• Dykkere ved Kastrup.jpg

Blå Base - oplevelser og læring i det blå

I det salte vand omkring os er der et mylder af små og store dyr, som lever af hinanden. På Blå Base kan man undersøge livet på det lave vand, man kan prøve at snorkle, gå i waders og fange krabber. Målet med den Blå Base er, at skabe "blå oplevelser" ved havn, kyst og hav.

• Kajakroere.jpg

Blå Foreningshus - Kajak for Udskolingen

Den Blå Foreningsby er et sted, hvor foreninger, der har aktiviteter til vands eller til lands på Amager Strand, kan opbevare deres grej og udstyr. Naturskolens personale er uddannede kajakinstruktører og vi kan derfor tilbyde ture i havkajak for de ældste elever.

• F949FE50-14D0-47AB-B7D7-31A8872A2BA3.jpg

Børnenes Madhus - Oplevelser, læring og samvær omkring gryderne

I Børnenes Madhus kan børn og unge hakke, snitte, smage og dufte sig igennem kortere eller længere kurser i køkkenet. Færdighed, råvarer og måltidet er det faglige omdrejningspunkt. Alle, der besøger os i Børnenes Madhus, skal opleve den velsmagende mad og stoltheden ved at lave den. Kendt og ukendt mad med krydderier, råvarer og smagsnuancer, de måske aldrig før har mødt. Det kræver et trygt og fagligt stærkt fundament, og det kan vi levere.

• animal-easter-chick-chicken.jpg

Det at holde høns i haven

Det at holde høns i haven og fortælle årets gang i hønse gården

• IMG_1754.PNG

Dragør rundt med byvandrings-app

App'en Visit Dragør er en mulighed for at bruge sin smartphone til at få oplevelser og viden om forskellige steder i Dragør Kommune. Der er forskellige læringsmål til ruterne.

• Skolegårdskort.png

Find vej i skolegården

Amager Orienteringsklub tilbyder at tegne orienteringskort med faste poster og ruter over alle kommunens skolegårde. Kort, poster og ruter er særdeles velegnede til at iværksætte bevægelsesaktiviteter integreret i den almindelige faglige undervisning. Det er nemt og enkelt for lærerne at planlægge og gennemføre, og det er motiverende for eleverne at deltage i.

• thumb_1427_default_medium.jpeg

GRØNT FLAG GRØN SKOLE

Grønt Flag Grøn Skole er et undervisningsprogram med fokus på bæredygtig udvikling af natur og miljø. Den bæredygtige skole sponsorerer medlemskontingent for alle de skoler der er interesseret i det grønne flag. Tilmeld hele skolen eller start med en enkelt klasse.

• Historiedag.JPG

Historiedag for 6. klasser

I samarbejde med lokale foreninger og kulturinstitutioner har Ungdomsskolen planlagt en levende og spændende dag, hvor de historiske fortællinger tages ud af klasselokalet og gøres levende i lokalområdet. .

• tredjekylle.JPG

Leverer rugeæg til udrugning

Vi leverer rugæg, som i selv ruger ud.

• Trangia_cooking.jpg

Masterchef på spejdermanér

Er I klar til at kæmpe mod jeres klassekammerater i små hold, og vinde årets MASTERCHEF PÅ SPEJDERMANÉR?

Der dystes i forskellige og kreative dicipliner, som der til sidst ender op med en lækker menu, sammensat på en måde du ikke har prøvet før.

• levesteder.jpg

Skoletjenesten på Den Blå Planet

Kom tæt på dyrene. Skoletjenesten på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium tilbyder undervisning til børnehaver, folkeskoler, SFO’er, gymnasier og lærer- og pædagoguddannelser. På Den Blå Planetkan eleverne fascineres af havets dyreliv og fordybe sig i dyrenes tilpasninger til det våde element. Børnehavebørn og SFO-børn har også stor glæde af at kunne trykke næsen flad mod akvarieglasset og følge fiskenes liv.

• Naturskolen græsrødder.jpg

Tårnby Naturskole

Tårnby Naturskole tilbyder aktiviteter og ture i naturen, for dagplejen, samt alle daginstitutioner og folkeskoler, i Tårnby Kommune. Naturskolens aktiviteter og ture er et supplement til alle fag, i henhold til Fælles Mål og Læreplaner.

• Kastrup Søspejdere.jpg

Ud i det blå med Kastrup Søspejder

Kastrup Søspejder er en spejdergruppe i Det Danske Spejderkorps (DDS), som sejler i kanoer, optimistjoller og Svendborg Senior joller fra maj til oktober. Vi holder til i "Pynten" i Kastrup Gl. Lystbådehavn , Amager Strandvej 413, 2770 Kastrup.

Uden for sejlsæsonen leger vi, lærer noget om.navigation, søvejsregler, kort og kompas, bøjer og alm. spejderaktiviteter.

Vi kan tilbyde børn fra 8 år at prøve at sejle i vores både i nærområdet ud for havnen. Vi går op i sikkerhed, og derfor bærer alle søspejdernes redningsveste.

• cykel.PNG

Vandets Vej - 7 km cykelrute

Hvordan laver man vand? Få svar på - Vandets vej - en 7 km lang cykeltur. På turen møder du 11 skilte med information og film om: Grundvand, drikkevand, regnvand, vandledninger, vandværket, kloakken, udnyttelse af regnvand, skybrud og oversvømmelser, renseanlægget, pumpestationer og rent badevand

• Vandtjek.dk

Tag på opdagelsesrejse, ekspedition og fangst i Danmarks mest spændende og levende natur. Med Vandtjek.dk kan I undersøge, hvordan livet og naturen har det i søer, vandhuller, vandløb og ved kysterne i Danmark. Vi har over 120.000 vandhuller, 64.000 km vandløb og 7.000 km kyststrækning, som bare venter på at blive undersøgt og passet på.

• Mobil sauna.jpg

Vinterbadning

Kysten og havet er ikke kun interessant i de varme måneder. Når det bliver vinter og frosten bider i kinderne er der mulighed for at give klassen en fantastisk sanselig fællesoplevelse med vinterbadning og brændefyret sauna. Turen kan også bruges som redskab til at vurdere samspil mellem krop, træning og trivsel.